Cele mai frumoase insule și plaje din Grecia

Cele mai frumoase insule și plaje din Grecia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Având în componenţă de sute de insule, Grecia este fără îndoială cea mai potrivită destinaţie pentru o vacanţă în stilul dolce far niente, în peisaje paradisiace, cufundate în istorie străveche. E timpul să-ţi scoţi sandalele din dulap şi să-ţi plănuieşti în detaliu escapada perfectă, pe cea mai frumoasă insulă din Grecia. Fiecare dintre insule este cunoscută pentru ceva aparte. Aşa că fie că îţi doreşti privelişti impresionante, fie că eşti iubitor al sporturilor de apă sau pur şi simplu te-ai întoarce înapoi în timp, lista ce urmează te va ajuta să alegi un loc pe gustul zeității care zace în tine.

Paros şi Antiparos, Ciclade

Un scooter, vânt prin păr şi puţină adrenalină! Ingredientele perfecte pentru un tur al străduţelor întortocheate din capitala Parikia şi cel mai bun mod de a-ţi face o idee despre Paros. O să remarci imediat specificul acestei insule, marmura luminoasă şi translucidă. Este acelaşi material folosit şi la construcţia renumitei sculpturi "Venus din Milo", expusă la Muzeul Luvru. Poate ai auzit de "Biserica cu 100 de uşi" sau "Panagia Ekatontapiliani". Este o biserică ce datează din secolul al IV-lea, unde ai ocazia să vezi şi mai multe structuri de marmură. Partea de sud a insulei este destinată curajoşilor iubitori de kite surf, care vor să se bucure de vântul cicladic local. La mai puţin de doi kilometri cu vaporaşul, insula Antiparos, mică şi retrasă, este oprirea perfectă, dacă vrei să vezi pâraie cu apă limpede şi albastră, să mergi la pescuit de arici de mare sau să te plimbi printre copaci de cedru. Tot aici, pentru cei mai îndrăzneţi, sunt şi plaje de nudişti, aşa că-i poţi da voie soarelui să îţi mângâie pielea în voie. Plaja Soros sau micile golfuri de la Agios Georgios sunt cele mai bune opţiuni dacă ai visat să te bucuri de sălbăticie şi să fii liber să te arunci în apele azurii, fără costum de baie.

Creta

Creta este cea mai mare dintre insulele greceşti, cu un litoral de peste 1.000 de kilometri. Pe măsură ce traversezi coasta, inevitabil, te vei "lovi" de splendoarea naturii de aici, de priveliştile contrastante dintre mare și munte. Nu pierde din vedere indicatoarele rutiere maro, care te conduc către diferite ruine sau mănăstiri ce merită vizitate. Muzeul Arheologic Heraklion găzduieşte o colecţie de artefacte minoice, cu piese cheie precum fresca "Săritori peste taur", ce datează din anul 1800 î.C. Nu poţi merge în Creta fără să te bucuri de bunătăţile bucătăriei loacle, renumită pentru cât este de sănătoasă şi echilibrată. Alimentele de sezon precum peştele proaspăt, măslinele, pâinea de casă şi brânza locală sunt ingredientele principale pentru orice fel de mâncare delicioasă. În Creta, cina se serveşte destul de târziu, în jurul orei 22:00, aşa că ai timp destul să te tratezi cu un rachiu de anason (băutură populară în Turcia), până ce terasele se vor umple. Pentru cei cu gusturi mai rafinate, care vor să îşi îmbete simţurile, recomandăm melcii cretani în sos de ulei de măsline cu suc de lămâie şi cimbru.

Insulele Ionice, Lefkada

Pentru o plimbare în timp, trebuie să vezi oraşul vechi Sfakiotes. Aici vei găsi o atmosferă plăcută, câteva aşezări istorice printre livezile de măslini sau localnici măturându-şi verandele. Zilele de odihnă încep aici cu un iced-coffee şi se încheie cu un iced…ouzo. Ouzo este o băutură alcoolică din anason şi este licoarea răcoritoare preferată a zonei. Piaţa din faţa bisericii Sfântul Spiridon din Lefkada este unul dintre locurile cele mai pline de viaţă. Aici vei da şi peste slujbe religioase, dar şi peste performance-uri în aer liber. Biserica este înconjurată de terase aglomerate, aşa că nu-ţi rămâne decât să iei parte la zumzetul creat de pălăvrăgeală şi de furculiţele care încearcă preparatele tradiționale greceşti.

(preluare www.momondo.ro)

Citit 2833 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iulie 2021 08:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.