Topul destinațiilor exotice din lume

Topul destinațiilor exotice din lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vacanță exotică: sunt cuvintele care ne provoacă să visăm departe, mai ales după un an plin și obositor. Închizi ochii și îți imaginezi că ești pe o plajă în Oceanul Indian sau într-un alt colț de lume admirând aurora boreală și, de ce nu, într-o piscină infinity, chiar la noi în România.

Adevărul e că exotic poate să însemne pentru fiecare dintre noi altceva, însă ceea ce e sigur e că avem nevoie cu toții de un loc cu un peisaj de basm, unde să ne punem viața pe modul slow, să nu mai alergăm după obiective turistice, ci să stăm și să ne bucurăm de natură, de plajă, de soare și de lucruri faine. Oare există așa ceva? Există! Și v-am pregătit un top al celor mai spectaculoase locuri chill din lume.

Piscina “pă Coastă”, Bali de Maramureș

Începem topul nostru în forță cu o destinație chiar de la noi. Deși nu v-ați aștepta, România are câteva locuri speciale, care îți vor da acel feeling de exotic, chiar la tine acasă, unde te vei regăsi și îți vei încărca bateriile. Piscina “pă Coastă” din superbul Maramureș sau raiul de pe acoperișul lumii, cum i se mai spune, e, cu siguranță, unul dintre ele. Dacă nu ai ști unde te afli, ai crede că ai ajuns în Bali sau în Seychelles și nici într-un caz într-un colț de Maramureș. La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, cel care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș. Așa a apărut proiectul “Piscinei pă Coastă”, construită în satul Mara, pe dealul din apropierea păstrăvăriei cu același nume, la peste 200 de metri altitudine. Piscina “pă Coastă” este deschisă, de regulă, începând cu luna mai și până în octombrie. Vă recomandăm să ajungeți aici fie la început de sezon, fie în luna septembrie, când afară e încă foarte cald, ca să vă puteți bucura de liniște deplină.

Le Morne, Mauritius – cea mai frumoasă plajă a Africii

Insula Mauritius este situată în Oceanul Indian și face parte, alături de Reunion și Rodrigues, din Arhipelagul Mascarene. Este puțin mai jos de Ecuator, aproape de Tropicul Capricornului, la 900 de kilometri distanță de Madagascar. Închipuiți-vă o plajă cu nisip alb si fin, cu palmieri, lângă o mare turcoaz, caldă, cu valuri line și lângă un munte impresionant. Ce poate fi mai frumos pe lumea aceasta? Asta te întrebi când vezi peisajul de poveste din Le Morne, din insula Mauritius. Este bucata de rai care îți șterge cât ai zice chill grijile și problemele. Câteva ore, la umbra unui palmier, și ești deja alt om: relaxat și cool. Uiți și cum te cheamă. Cel mai bine ar fi să ajungi aici între lunile noiembrie și martie, în sezon, când soarele strălucește din plin.

Republica Maldive înseamnă peste 1.200 de atoli, răsfirați în Oceanul Indian

Atunci când căutați un loc unde să vă mai trageți sufletul după atâta alergat prin lume și vreți să nu mai auziți că sună telefonul sau că aveți zeci de lucruri pe lista de “must do now”, vreți să fugiți departe, să luați o pauză de la viața pusă pe modul “du-te - vino”, Maldivele sunt tot ce aveți nevoie. Încă din avionul care vă duce spre paradis, veți simți că ați făcut alegerea perfectă pentru zile calme și fără griji. Cel mai bun moment să ajungeți în Maldive este în timpul sezonului uscat, între lunile noiembrie și aprilie.

Vedeți mai multe din aceeași categorie, TURISM

Citit 2682 ori Ultima modificare Duminică, 08 August 2021 09:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.