Destinații românești pentru o vacanță în familie

Destinații românești pentru o vacanță în familie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Punctul forte al concediilor în familie este că se descurcă de minune să dizolve conflictele de zi cu zi. Tentația reproșurilor nu pare să te mai curteze când singurul sunet care se-aude este vântul șuierând în munți sau apele Dunării în goana lor nebună spre vărsare. Am selectat cele mai dibace idei de vacanțe în România, care garantează că singura întrebare cu care vă întoarceți acasă este "… și de ce nu plecăm mai des?"

Vacanță pe Transalpina

Dacă ai cunoscut deja Transfăgărășanul, te-a fermecat și acum le vorbești despre el tuturor prietenilor de peste hotare, atunci e timpul să treci la următorul nivel: cea mai înaltă șosea de pe întinsul țării, la mai bine de 2.000 de metri altitudine. Început acum o puzderie de ani de către romanii care voiau să ajungă în Sarmizegetusa, drumul a fost recent amenajat cumsecade și s-a transformat repede într-unul dintre cele mai frumoase din sud-estul Europei.

Vor fi, probabil, cei mai frumoși kilometri străbătuți într-o vacanță cu familia anul acesta și impardonabil ar fi să nu faceți o vizită la Peștera Polovragi, la Peștera Muierilor și la Lacul Oașa, acesta din urmă fascinant descris de Mihail Sadoveanu în opera "Valea Frumoasei".

Vacanță la Castelul de Lut Valea Zânelor, pe Valea Porumbacului

Vuiesc publicațiile și rețelele sociale, laudând castelul ridicat în Valea Zânelor. Construit în totalitate din piatră, lemn, lut, paie și dorința aprigă de a evada din viața cotidiană, Castelul de Lut din judeţul Sibiu spune povestea unui cuplu care și-a vândut casa și s-a lepădat de economii pentru a oferi plaiurilor mioritice un altfel de turism.

Există cei care, ajunși aici, se simt transportați în mijlocul acțiunii din "Stăpânul Inelelor", alții în "Hobbitul", alții în poveștile fraților Grimm, alții ar jura că se află în fața unei capodopere a lui Gaudí, iar alții, care adulmecă doar binecuvântarea Munților Făgăraș, a cerului albastru și a râului Porumbacu de alături. Dar cel mai curios va fi, fără doar și poate, să afli ce le dă în minte copiilor la vederea Castelului de Lut.

Vacanță în Viscri

Liniște, binecuvântare rurală și întoarcere la origini spui că-i ceea ce are nevoie familia ta? Numa’ bine, pentru că pacea așternută peste satul Viscri din judeţul Braşov face ca nicio dispută în neam să nu-și poată scoate la iveală hidosul cap. Cum să-ți vină să reproșezi cine știe ce farfurie nespălată acum 100 de ani sau gălăgie din toiul nopții la întoarcerea acasă a celor mai tineri, când turme de vaci îți trec molcom și nepăsătoare prin fața ochilor?

Vizitați obligatoriu biserica fortificată de secol XIII și nu plecați fără să fi cunoscut întreg meniul de la Viscri 32. Pe lângă o delicioasă supă de roșii, sarmale lejere în foi de viță și câte și mai câte, veți descoperi aici o altă frumoasă poveste a unui cuplu ce a întors spatele vieții de Capitală pentru a-și urma visul în inima satului românesc.

Sursa: www.momondo.ro

Citit 4113 ori Ultima modificare Duminică, 03 Octombrie 2021 02:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.