Locuri perfecte de vacanță în luna noiembrie

Locuri perfecte de vacanță în luna noiembrie
Veneția, Italia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Iarna se apropie cu pași repezi și, deși nu a trecut prea mult de la vacanța de vară, tânjim să mai prindem câteva zile însorite și măcar câteva ore de plajă, astfel încât să menținem bronzul până vara viitoare.

Deși s-ar crede că, odată cu luna noiembrie, dispare tot soarele din Europa, sunt destule destinații de vacanță unde încă mai putem face o baie în apa mării și ne  putem bucura de soare. 

Vacanță în Veneția, Italia

Nu ne-am permite niciodată să vă ducem cu zăhărelul, afirmând că Veneția nu ne falimentează portofelul. Oho, ar face-o, și-ncă cum… Totuși, dacă suntem  cumpătați și alegețm să ne bucurăm mai degrabă privirea decât stomacul, poate să ne iasă la socoteală o sumă decentă după ce încheiem vacanța.

De exemplu, închidem ochii când trecem prin fața vitrinelor și restaurantelor din Piața San Marco și deschidem abia în fața Palatului Dogilor. Putem plăti 12 euro pentru a-i vedea interiorul sau îl putem admira pe dinafară, fiindcă avem ce vedea, este una dintre cele mai frumoase construcții venețiene. La numai un minut distanță, putem păși pe marmura Podului Suspinelor, probabil cel mai cunoscut pod din oraș (dintr-un oraș care știe una-alta despre poduri).

Sejur în Creta, Grecia

Călătorul ce ajunge în Creta pe timp de toamnă dă dovadă de-o minte cum nu se poate mai briliantă, pentru că puhoaiele de turiști s-au dus, vremea-i încă prielnică, iar istoria care s-a aciuat pe-această terra firma nu mai cunoaște multe obstacole în drumul către simțurile umane.

Iar dacă manifestați un oarecare interes pentru leagănul civilizației, Muzeul de Arheologie din Heraklion o să vă satisfacă cu vârf și îndesat orice curiozitate legată de istoria locală de 5.500 de ani încoace. Mai adăugați faptul că învățații Antichității au considerat mereu că în Creta a luat naștere prima civilizație greacă.

Excursie în Bangkok, Thailanda

Ce ziceți de o împletire strălucită dintre viața cosmopolitană, despre care aveți o oarecare idee, și cultura alături de tradiția asiatică despre care doar ați auzit câte ceva pe ici, pe colo? Ei bine, cam asta ne pregătește capitala Thailandei, dacă alegem să mergem acolo în luna ce bate la ușă.

Să începem cu urbanitatea contemporană. Viața de noapte din Bangkok strălucește și cântă ode fermecătoare, iar barurile, cluburile, și districtele red light abundă. Sirocco Sky Bar, de exemplu, este un obișnuit al topurilor celor mai bune baruri din lume, de pe acoperișul căruia priviți 63 de etaje în jos pentru a da cu ochii de pământ. 

sursa: momondo.ro

Galerie de imagini

Citit 3933 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.