Destinații de iarnă din România unde poți ajunge cu trenul

Destinații de iarnă din România unde poți ajunge cu trenul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O călătorie cu trenul către o destinație din România poate fi o variantă mai bună pentru cei care vor o vacanță, dar care nu doresc să fie prinși în aglomerația din trafic.

Din fericire, în România există multe destinații de poveste în care poți ajunge cu trenul. Evident, trebuie să te asiguri că ai mult timp la dispoziţie, fiindcă nu întotdeauna condiţiile climaterice permit o deplasare rapidă.

Sighișoara

O dimineață încețoșată și liniștită de iarnă printre casele colorate din Sighișoara te va face să simți că faci parte dintr-un basm. Orice plimbare prin orașul medieval se poate încheia cu street food (langoși) și muzică live în zona Scării Acoperite sau cu fine dining la un restaurant elegant, cu muzică jazz pe fundal. Turiștii pot vizita diverse muzee, cel mai interesant fiind chiar simbolul orașului - Turnul cu Ceas. Călătorii mai pot vizita și bisericile din Sighișoara. Printre numeroasele magazine de suveniruri, se află și afaceri independente românești, de unde poți pleca cu amintiri originale, în timp ce susții producătorii locali și economia țării noastre.

Brașov

Brașovul a organizat cel mai mare târg de Crăciun din istoria sa. 

Poți da o fugă și până la Bran, cu un microbuz care circulă în fiecare oră. Acolo, te poți bucura de o cazare cu vedere la Castelul Bran, pentru un peisaj de iarnă misterios.

Poiana Brașov

Stațiunea Poiana Brașov este locul perfect pentru perioada iernii. Fie că vrei să mergi într-o drumeție montană sau să practici sporturi de iarnă, te vei bucura negreșit de un aer mai curat decât în aglomerările urbane. Pentru priveliști inedite, poți urca cu telecabinele Capra Neagră, Kanzel și Tâmpa. Poți ajunge aici luând trenul către Brașov, urmat de autobuz către Poiana Brașov.

Sinaia

O excursie în Sinaia are mai multe beneficii. Dacă mergi cu trenul din București, poți petrece mai puțin de o oră și jumătate pe drum, în timp ce cu mașina ai putea fi prins ore întregi în traficul de pe Valea Prahovei. Printre atracțiile turistice în care te poți adăposti de frig, dacă nu schiezi, se numără Castelul Peleș, Pelișor, Casa Memorială „George Enescu” și Mănăstirea Sinaia.

Vatra Dornei

Nu putem vorbi despre locuri frumoase din România unde poți ajunge cu trenul fără să vorbim și despre Vatra Dornei. Mii de turiști din România și din străinătate vin aici în fiecare an - printre ei, amatori ai sporturilor de iarnă, dar și sportivi de performanță, potrivit vatra-dornei.info. Printre cele mai populare atracții sunt coborârile cu snowmobilul, turismul religios și tradițiile din zonă.

Citit 3774 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 11:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.