Comuna din România cu mai mulți turiști decât locuitori

Comuna din România cu mai mulți turiști decât locuitori
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O comună din România a atins un record impresionant, fiind vizitată de mai mulți turiști decât numărul locuitorilor săi. Mai exact, peste 100.000 de oameni vizitează acest loc anual. Iată ce îi aduce aici și de ce aleg această comună, în defavoarea altor zone din România.

O comună din România s-a transformat într-o atracție turistică pentru peste 100.000 de oameni care merg acolo în fiecare an, astfel că numărul turiștilor l-a întrecut pe cel al localnicilor. Acest lucru nu este o problemă, pentru că afacerile din turism merg din ce în ce mai bine, având în vedere mulțimea de rezervări din fiecare sezon. Cei 1.000 de locuitori dețin aproximativ 43 de pensiuni.

Românii preferă tot mai mult muntele și zonele montane din țară, iar acest lucru este demonstrat de mulțimea de turiști care merg în Rimetea, o comună din Alba unde numărul vizitatorilor este mai mare decât cel al localnicilor.

În Rimetea locuiesc aproximativ 1.000 de persoane, iar turismul le asigură traiul. Aceștia administrează pensiuni și locuri de cazare, iar turiștii sunt încântați să se bucure de natură şi de peisajele Masivului Piatra Secuiului.

"Se fac rezervări din ianuarie-februarie. Cam toate weekendurile sunt ocupate, din aprilie până la sfârșitul lui august", a declarat un administrator de pensiune, potrivit Antena 3 CNN.

Turiștii sunt atrași de produsele unice

Pe lângă peisajele și natura de care sunt atrași turiștii români și străini, oamenii au transformat acest loc într-o adevărată stațiune turistică, ocupându-se de fiecare detaliu. Dincolo de pensiuni, aceștia au deschis magazine cu produse unice și specifice, care să le amintească turiștilor de această vacanță.

"Am făcut magazinul ca să ne amintim de vremurile când încă bunicii erau bunici şi lucrurile erau lucruri bine făcute. Așa am făcut și eu săpunul cu lapte de capră, care este de fapt un săpun medicinal", a mai spus un localnic, potrivit sursei citate.

Sursa: spynews.ro

Galerie de imagini

Citit 5051 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 07:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.