Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion gratuite turiștilor

Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion gratuite turiștilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ca să contracareze efectele pandemiei. Vacanță

Autoritățile din Hong Kong au anunțat că vor oferi 500.000 de bilete gratuite vizitatorilor, după ce turismul a fost puternic afectat în timpul pandemiei. Guvernul a anunțat că acest proiect va avea trei etape și că speră să atragă cât mai mulți străini.

Efectele pandemiei se văd și în prezent, mai ales în ceea ce privește turismul. Hong Kong, una dintre cele mai populare destinații în rândul străinilor, a atras în ultimul an tot mai puțini vizitatori, iar autoritățile au venit cu un proiect cel puțin inedit.  Guvernul a anunțat că va distribui 500.000 de bilete de avion gratuite celor care vor să viziteze regiunea.

Autoritățile din Hong Kong speră să atragă cât mai mulți străini

Deși se află în topul destinațiilor extrem de populare, în ultimul an numărul străinilor a scăzut dramatic. Autoritățile au privit cu îngrijorare datele care arată că turiștii nu mai sunt atât de interesați de Hong Kong.

După ce firme din sectorul ospitalității au fost nevoite să închidă pentru o perioadă îndelungată, guvernul din Hong Kong a anunțat că speră ca în lunile următoare să revină la numărul turiștilor din perioada în care regiunea era extrem de vizitată.

În urmă cu doi ani, guvernul a decis să inițieze proiectul „Hello Hong Kong”, care urmează să se desfășoare în trei etape.

O parte dintre bilete au fost distribuite din 1 martie celor din Asia de Sud-Est, iar la o lună distanță, localnicilor din partea continentală a Chinei, urmând ca, din 1 iulie, să fie împărțite și restul biletelor.

Numărul turiștilor a scăzut în ultimul an

Principala activitate economică în Hong Kong este turismul, care a avut destul de mult de suferit. Specialiștii spun că peste 93% dintre turiști s-au răzgândit atunci când voiau să viziteze regiunea și au optat pentru alte destinații, unde restricțiile impuse de pandemie nu au fost atât de dure.

Nici după pandemie lucrurile nu au stat mai bine, pentru că majoritatea turiștilor și-au petrecut o parte din concedii în carantină, ceea ce a dus la un număr tot mai mic de vizitatori.

Sursa: spynews.ro

Citit 5444 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 14:21

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de vali
    Miercuri, 05 Aprilie 2023 10:51
    89.136.3.***
    as merge cu placere in China
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.