Portofino, un paradis în miniatură
Foto: foto: pinterest.com

Portofino, un paradis în miniatură
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un sat pescăresc rătăcit pe Riviera Italiană, la sud de Genova, are doar 500 de locuitori, dar este una dintre cele mai căutate destinaţii din întreaga Italie. Cunoscut încă din secolul al XIX-lea drept destinaţia preferată a mediilor intelectuale şi aristocratice din Marea Britanie şi Germania, Portofino, căci despre el este vorba, este şi astăzi la mare căutare în rândul turiştilor din înalta societate europeană şi nu numai.

Aşezat la poalele Apeninilor Ligurici, acest sat are o istorie îndelungată, care începe în perioada romană: potrivit istoricului Plinius cel Bătrân, aşezarea a fost fondată de romani şi era cunoscută drept Portus Delphini, adică Portul Delfinului, datorită numărului mare de delfini din Golful Tigullio.

Portofino a ajuns cunoscut în Europa spre sfârşitul secolului al XIX-lea, când aristocraţii din nordul Europei au început să-şi petreacă vacanţele aici. În curând, satul pescăresc ajunge să se numere printre destinaţiile preferate ale elitei europene, pe măsură ce din ce în ce mai mulţi expaţi îşi construiesc aici case de vacanţe. Până la jumătatea secolului XX, principala industrie a satului devine turismul.

Oamenii merg la Portofino mai mult de dragul locului în sine, ca să-i admire frumuseţea şi să guste din experienţa "la dolce vita" tipică Rivierei italiene. Străzile, vechiul port şi plajele din apropiere sunt „obiective” suficiente, aşa că mulţi turişti nu mai caută şi altceva. Există însă două locuri care merită văzute şi care completează experienţa Portofino: Castello Brown, un fort din secolul XVI, situat pe o înălţime de unde priveliştea asupra portului şi mării este spectaculoasă, şi mănăstirea medievală San Girolamo, despre care se spune că are una dintre cele mai romantice grădini din Europa.

sursa: historia.ro

       

Citit 3792 ori Ultima modificare Duminică, 21 August 2016 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.