Munceşte ca un câine ca să dormi ca un om

Munceşte ca un câine ca să dormi ca un om

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Aţi prins noua reclamă de la IKEA? Cu blănoşii care conduc maşina, îşi usucă părul cu phoehnul, fac duş şi apoi se aruncă în pat aruncând sintagma "şi azi am muncit ca un câine!"? Pentru că asta îi caracterizează, aparent, pe români. Muncitul ca nişte câini. Mai pe româneşte, fericirea de a fi băgat în seamă, pe salariu mic, ore suplimentare şi la final dat din coadă pe motiv de recompensă. Noroc că sunt paturile comode şi, din ce spune reclama, destul de ieftine, astfel încât şi cei care muncesc ca nişte câini şi le pot permite. Nu ştiu cum să vă zic, dar eu aş vrea să muncesc mai degrabă ca o pisică. Să mă trezesc, să mănânc, să mă joc, să dorm şi să nu îmi pese de ce spun alţii. Pisicile nu au nevoie de IKEA. Mai degrabă IKEA ar avea nevoie de pisici!
* În altă ordine de idei, trăim în ţara în care un fals medic estetician primeşte o parafă de la DSP din milă. Aşa că de ce ne mai miră că muncim ca nişte câini?

Citit 831 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 17:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro