Avem o campioană din România. Via Canada!

Avem o campioană din România. Via Canada!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Bianca Andreescu a reuşit imposibilul. Sau, mă rog, ceea ce părea imposibil. A câştigat turneul de tenis de la Indian Wells, deşi venea în urma primirii unui wild-card (adică o invitaţie de la organizatori). Totul la vârsta de doar 18 ani şi după ce a eliminat, în drumul spre trofeu, câteva foste numere 1 mondial. Asta în timp ce Simona Halep a părăsit competiţia încă din optimi.

* Aşadar, bucurie mare în România, dar şi în satul Vaideeni, de unde este originară familia tenismenei. Numai că ea mai este româncă doar cu numele. Şi poate un pic cu inima. Paşaportul este canadian, fata reprezintă Canada în toate competiţiile de tenis din lume şi totul pentru că statul român nu investeşte în sport. Doar dacă e vorba de vreo polivalentă de aproape 150 de milioane de euro.

* Oare pe ai noştri, de la putere adică, îi mişcă cumva faptul că o canadiancă a vorbit în română atunci când a primit un trofeu? Sau că o româncă reprezintă o altă ţară în turnee? Că ei tot se mândresc cu Halep, dar nici pe ea nu au ajutat-o în vreun fel!

Citit 1071 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 17:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.