* Cum preferați? Greieri întregi și crocanți, asezonați cu ceapă, cu ardei iute ori cu usturoi și turmeric? Poate preferați ceva dulce: greieri trași în ciocolată, precum fructele confiate. Cu regret vă spun că oferta sărat-picantă e deja sold out. S-a epuizat prima de la raft, conform Știrilor Kanal D. Mărturisesc că mi-a dat cel puțin un șut stomacul, în timp ce se rostogoleau peste mine informațiile: produsele cu insecte au ajuns deja în țara noastră, iar unii au fost curioși să (de)guste noul aliment care a primit undă verde de la Uniunea Europeană. Două domnișoare se încurajau una pe alta, gustând din pungulițele cu greieri de parcă erau chipsuri: "Nu-i rău! Chiar e bun! Mamă, sunt sărați așa... Seamănă cu... ce seamănă? Cu pieliță de pui prăjită. Dar din aia mai uscată, așa..."/ "Un greiere! Mai mulți! Îmi place turmericul, îmi place ceapa, greierii - proteină". "O bună parte dintre români spun că nu sunt încă pregătiți să dea porcul pe greiere", a spus reporterul Kanal D. Și a urmat un sondaj pe stradă, cu reacții pe măsură. ”Vai de mine! Ăștia probabil că sunt de ăia tinerei, de ăia care ies din găoace acuma! Doamne, ferește-mă! Păi, noi suntem români, suntem din moși strămoși cu carnea de porc", a spus o doamnă venerabilă. "Mai bine devin vegetariană", a spus alta. Ca să n-o mai lungim, cică insectele sunt bogate în proteine și creșterea lor poluează mult mai puțin decât cea a animalelor de fermă. UE a mai aprobat pentru consum larva gândacului de bălegar și lăcusta călătoare.
„Cri, cri, cri, toamnă gri”... am ajuns în farfurii! Scris de Anca Melinte
Etichetat cu
2 comentarii
-
postat de IonDuminică, 03 Septembrie 2023 06:31109.166.138.***Toma, insectele sunt crescute cu rahat uman, nu bălegar.00
-
postat de TomaVineri, 01 Septembrie 2023 12:5486.124.201.***De care balegar daca nu or sa mai fie ferme de animale?00