Chefii la cuţite, jurizaţi de o gălăţeancă

Chefii la cuţite, jurizaţi de o gălăţeancă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Gusturi. "Asta-i farfuria cu care o să-mi câştig eu prima stea Michelin în Portugalia", a spus chef Florin Dumitrescu, miercuri seară, la "Chefi la cuţite". Pe farfurie se răsfăţau perle din Sauvignon blanc cu cocos, lime-butter, conopidă coaptă pusă peste peşte la cuptor, răsfăţat cu un piure de păstârnac. Dacă şi chef Cătălin Scărlătescu a recunoscut că e cea mai reuşită farfurie de până acum! Unde mai pui că respecta întocmai tema competiţiei pentru o bombă cu amulete: farfurie monocromă, cu un preparat căruia să-i dea savoare vinul. Numai că gusturile nu se discută. Mai exact, gusturile vedetei care trebuia să decidă al cui preparat merită bomba. "Andreea Antonescu!", încercase chef Scărlătescu să ghicească aflând că e cântăreaţă. Ei bine, tot gălăţeancă este, doar că o cheamă Ştefania. "Ştefania lu’ Speak", cum au numit-o chefii. Ştefania a savurat fiecare înghiţitură din preparatele chefilor şi a ales… desertul. Dar nu abundenţa de ciocolată a lui chef Scărlătescu, ci foitajul cu măr şi caramel sărat al lui chef Sorin Bontea. "Măcar de-ar fi gătit ceva! A făcut un foitaj cu măr, care măr a dispărut", clocotea chef Scărlătescu. Pentru chef Dumitrescu era, însă, o înfrângere dulce-amară: "Eu m-am căsătorit cu ajutorul acelei combinaţii. Faptul că Bontea a ales să o gătească pentru mine e o onoare", mărturisise trist. "Tot favorita mea eşti, stai liniştită, doar că sunt supărat, atâta tot!", a asigurat-o chef Scărlătescu pe Ştefania, îmbunat de o îmbrăţişare.

Citit 1584 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2023 11:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.