Calde salutări din Pula!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „P.. cu un singur l”. Nu faceţi ochii mari şi nu invocaţi inchiziţia divină, fulgerele şi trăsnetele limbii române! Dacă scriam „Calde salutări din Măciuca!” ori din Vârteşcoiu aţi mai fi fost sideraţi? Iaca la ceas de noapte, în vreme ce Guvernul, Interimarul şi Suspendatul (cu tabere cu tot) jucau ping-pong tv cu referendumul, iar fătucile lui Mazăre se jurau pe aţişoara bikinilor şi-a sutienului de baie că nu le-a luat primarul cu japca… la urne, am nimerit la Poveştirile de Noapte. Dezbatere mare pe seama unei postări nevinovate, dar cu multe conotaţii, făcute de celebra Inna, care, ca orice artist cu renume, e mai vestită peste hotare decât la noi în patrie. Reportajul a fost prefaţat sonor cu vreo două cântecele vioaie care aveau ca laitmotiv „pulla”, cu sau fără doi de „l”, înfiptă bine şi repetitiv, la refren. Jur că nu ştiam să existe atâtea cântece despre… moneda Botswanei! Ca să noi mai lungesc, alde Cabral şi echipa, au comentat ce-a postat cântăreaţa Inna, într-un moment de sinceritate.

* “Pula was amazing tonight!”. Pe româneşte, “Pula a fost minunată în această seară”, aşa a scris Inna pe contul e de twitter şi a continuat cu o mişcătoare declaraţie de dragoste pentru Croaţia, ţara care şi-a botezat o superdestinaţie turistică astfel. La noi, a fost ca la „Stan şi Bran”: dă-i distracţie şi hăhăială pe tema asta, pe la ştirile tabloide scrise ori televizate. „De ce nu merită fanii mei din acest oraş din Croaţia numit Pula să le spun cât de minunaţi au fost? Doar pentru că în limba româna înseamnă altceva?”, s-a apărat artista. Mda, era cu siguranţă „amazing” dacă ar fi cântat la Spermezeu, Puţureni, Cracii Doamnei, Măciuca, Mădulari, Băicoi, Crăcăoani sau Coţofenii din Dos!

* De opt ori în şapte zile. Şi ce atâta chichirez gâlceavă, vorba unui coleg de presă? Aveţi idee ce înseamnă să aterizeze la Otopeni pentru italienii care ne vizitează patria? Cam de opt ori moneda botswaneză sau de tot atâtea ori destinaţia croată! Am zis!

Citit 3340 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2024 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.