De ce n-avem şi noi telescaun?

De ce n-avem şi noi telescaun?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

Telescaun, patru debarcadere modernizate care pun la dispoziţia amatorilor de distracţie 30 de bărci şi zece hidrobiciclete, teren de minigolf, pistă lungă de 2,5 km pentru biciclete, zonă de picnic cu 50 de grătare, patru locuri de joacă pentru copii, două piscine, plaje şi toalete decente. Nu, nu le căutaţi în Galaţi, ci la Iaşi, unde a fost inaugurată anul acesta, pe 1 mai, una dintre cele mai moderne baze de agrement din ţară - Lacul Ciric. Zona de agrement a fost transformată radical printr-o investiţie de peste 47 milioane de lei, în mare parte cu finanţare europeană nerambursabilă. Şi asta nu e tot! Până în octombrie, la Ciric se vor finaliza terenul multifuncţional de sport pe care se va putea juca fotbal, baschet, volei sau handbal, terenul de tenis de câmp şi zonele pentru paintball, escaladă şi căţărat în copaci. Important este că a fost înfiinţat un traseu special, estival, până la Ciric, cu tarif obişnuite. Pentru toate acestea, Primăria municipiului Iaşi merită o bilă mare şi albă.
O bilă mult mai mare şi neagră merită din plin autorităţile locale gălăţene care n-au mişcat un deget pentru a îmbunătăţi condiţiile şi serviciile de la Plaja Dunărea şi Lacul Vânători. Culmea ironiei, preţurile de intrare la cele două baze de agrement au fost indexate cu inflaţia, pentru că aşa a impus legea. Revenind la întrebarea din titlu, autorităţilor ieşene li s-a reproşat că telescaunul amenajat la Ciric nu duce nicăieri, ba trece pe deasupra unui cimitir, oferind o privelişte deloc distractivă. Galaţiul ar avea însă numai de câştigat dacă ar fi amenajată o telegondolă sau un telescaun pe toată întinderea Falezei… Dar cine se încumetă?

Citit 8291 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2013 15:58

7 comentarii

 • postat de un idiot care plateste taxe Luni, 24 Iunie 2013 17:17 Link la comentariu
  0
  0

  Beuran avea o calitate: spunea bancuri. Fiis'u a fost o vreme menestru la sanatae! Oare si astia spera o ceva pentr - daca au - odraslele lor?

  Raportează
 • postat de Haiducul Luni, 24 Iunie 2013 14:18 Link la comentariu
  0
  0

  Atata timp cat Primarul Galatiului e un parvenit in Galati nu se va face nimic deosebit.Parvenitii vin si pleaca si Galatenii mai stau oleaca. Copii le-au plecat nevestele si ele si galatenii nu au timp sa caute niste fotografii prin casa de parga ar locui in marele castele cu nenumarate camere.
  Nicolaie Beuran politrucul minune a facut ca si alti politruci parveniti ca el. Asa promitea si Stan, areroport, tunel, locuri de munca si tichie de salcam, cred ca de tichie vom avea parte ca sa nu zica ca nu si-a tinut promisiunea.
  Problema nu este Stan sau Beuran, Nicolae sau Durbaca, problema sunt marletii din Galati care au venit la oras fara examen de orasan. Indiferent ce s-ar propune in Galati la Consiliul Municipal sau Judetean tot se va gasi un ales sa zica ca mai bine faceam tunel decat pod sau mai bine pod decat tunel. Indiferent de investitor, daca nu va veni cu bani de spaga rezultatul va fi acesta, ca nimic nu se va face.
  Au venit oameni care pe banii lor au vrut sa renoveze Parcu Rizer inca din 2002 si membrii consiliului local de atunci numai ca nu jucau table in timpul sedintei, atat de interesati erau. Intre interesele Galatenilor si cele ale alesilor locali sigur sunt mari diferente. Galatenii ar avea multe de castigat daca Primaria ar face o lista cu obiectivele pe care ar vrea sa le rezolve si in ce conditii.

  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe Luni, 24 Iunie 2013 08:52 Link la comentariu
  0
  0

  Proiectul amenajarii zonei Varsare Siret in Dunare a fost realizat inca din timpul tov. Carol Dina. Doar ca avea 2 bmari probleme: Cele 3 conducte de aductiune apa catre Uzinele Tiglina - cele vechi si cele deviate (adica sase) pentru constructia bretelelor de acces la pod - dar, mai ales, insuficienta terenului pentru a se amenaja o plaja semiinundabila DIN CAUZA UNITATII MILITARE NAVALE, in zona de "protectie severa", ramanand doar o zona de 300m pe malul stang, de la pod pana sub benzile CSG.
  Proiectul prezentat de tov/dl Beuran avea o modificare - s-au inlocuit cele 4 vile cu un hotel dar, mai ales problema specifica a Romaniei: daca nu iese ciubuc pentru gastie de bucale, NU SE POATE TOVARASI!
  De aceea nu s-au facut autostrazi la pret corect, uzina de tractoare mici pentru viticultura FIAT de la Tecuci s.a.m.d.

  Raportează
 • postat de arkanu Vineri, 21 Iunie 2013 07:57 Link la comentariu
  0
  0

  Investitia de la Ciric suna foarte bine pe hartie, dar cam atat. Marele castig e ecologizarea lacului Ciric (unul dintre ele, ca-s 3), in rest...un telescaun care trece prin padure si nu duce nicaieri (serios!), niste hidrobiciclete si barci care oricum existau, gratarele erau acolo de zeci de ani, etc. Da, e o piscina noua, inca neinaugurata (nu ar trebui deschisa vara, nu?!) si multe, multe pavele din care s-a scos comisionul, probabil. Totusi, lacul Ciric e un fel de scuipatura mai mare, o amenajare hidrologica pe cursul unui rau care nu se vede, un fir de apa trecand prin stufaris. Ganditi-va cum ar putea arata amenajarea lacului Brates, daca s-ar dori cu adevarat acest lucru.

  Raportează
 • postat de IC Marți, 18 Iunie 2013 09:42 Link la comentariu
  0
  0

  Rectific ...in loc de : PSDR se va citi :PDSR (nu-mi plac cei care au facut parte din acest partid si nici din cel provenit din el ,de Beuran mi-a placut , padurea nu are numai uscaturi) si completez : am avut ocazia sa vad "Iulius Mall " din Iasi , este ceva extraordinar . Conditiile de teren aproximativ aceleasi ca in zona SELGROS ,plat si panta . La Iasi ,versantul are la partea superioara Palatul Culturii , la noi putea sa fie un teatru modern de vara si clasic ,eventual combinat cu un muzeu ( in locul teatrului s-a facut manastire pentru cei care tin sarbatorile pe stil vechi ,cati or fi oare ?) Nici in 100 de ani nu v-a avea Galatiul o amenajare si un mall ca la Iasi...

  Raportează
 • postat de IC Marți, 18 Iunie 2013 09:29 Link la comentariu
  0
  0

  Cine a fost prefectul Nicolaie Beuran, stiti ? A fost primul prefect post revolutionar ,fusese inainte de defectiunea in dec. '89 , vice la Consiliul Judetean si venea de la Cluj ,meserias nu politruc ,desi s-a inscris in PSDR. Nicolaie Beuran ,prin 1991 ,a convocat o sedinta, intr-o sala de la fostul Trust de Constructii ( in cladirea din str.Siintei ,colt cu str Melchisedec Stefanescu ,fosta Vultur) . La sedinta au participat mai multi conducatori de societati ,oameni din administratie etc iar Beuran a prezentat propunerea unui investitor italian de amenajare a zonei de la confluienta Siretului cu Dunarea . In esenta ,intentia era sa definitiveze parcul inceput in zona SELGROS ,teatrul de vara , sa se extinda parcul si in lunca dar si peste Dunare Erau si hoteluri ,parc de distractii ,aqualand, porturi de ambarcatiuni de agrement , bazine de inot si plaje pe ambele maluri ale Dunarii si culmea erau si telegondole ,in lungul falezei dar si una peste Dunare .Beuran a plecat ,de facut nu s-a mai facut nimic ,in loc de parc sau amplasat supermaketuri ( locul acestora fiind peste tot in lume in afara oraselor ,pe centuri si cai de aces rutiere ) si o hala industriala??? (lumea civilizata scoate,cu mari cheltuieli , industria din orase ,la noi o introduc administratiile inconstiente) Seamana oarecum cu ce s-a facut la Iasi ? Ca la Galati nu-i la nimeni.....jale , se observa ca pana si PSD-istii lor sunt mai gospodari decat ai nostri ....

  Raportează
 • postat de dana Marți, 18 Iunie 2013 07:23 Link la comentariu
  0
  0

  ne inconjoara atita apa si nu se face nimic in beneficiul Galatiului ,ba din contra platim mai mult pe apa de la robinet ,refacuta cursa Galati_Braila si Galati_Tulcea ca tot ne facem parteneri ,noi de cind ne stim am avut vapoare pe Dunare si acum de citiva ani parca se doreste pe toate caile sa moara orasul ,DE CE?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.