Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

* Ne referim la modelele de administraţie, nu la fotomodelele filiforme şi longiline alături de care defilează edilul Constanţei


Constanţa nu înseamnă doar fiţe, carnaval şi distracţie, ci şi locuinţe modulare pentru săraci şi locuinţe ieftine pentru tineri. Primăria Galaţi merită o bilă albă pentru că a preluat modelul cartierului Henri Coandă din Constanţa şi a anunţat că va construi două campusuri sociale cu 1.300 de apartamente. Este exact soluţia, unică în ţară, prin care Radu Mazăre a salvat 2.500 de oameni fără case, soluţie care le-a surâs şi francezilor. Clădirile modulare au fost proiectate în premieră mondială de celebrul Henri Coandă în 1921. Locuinţele sunt de fapt containere utilate cu tot ceea ce este necesar pentru un trai decent, de la plită electrică, grup sanitar, la parchet şi mobilier, au unul, două sau trei dormitoare şi sunt plasate unul peste altul, pe două etaje, accesul făcându-se pe pasarele. Practic, municipalitatea a plătit aproximativ 2.500 de euro pentru fiecare om adunat de pe stradă, iar din toamnă va începe construirea altor 17 blocuri, unde vor fi adăpostite încă 2.500 de persoane.
Bila neagră
Primăria Constanţa numără 1.100 de locuinţe ieftine vândute tinerilor, la jumătate din preţul pieţei. La Galaţi nu s-a vândut încă nici măcar o cărămidă ANL, în condiţiile în care, în noiembrie anul trecut, primarul Marius Stan anunţa că au fost demarate toate procedurile pentru intabularea locuinţelor ANL, operaţiunea fiind aproape de finalizare şi că după aceea vor fi scoase la vânzare apartamentele, conform legii. Pentru acest motiv, o bilă neagră se rostogoleşte spre Primăria Galaţi.

Citit 8467 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2013 16:38

3 comentarii

 • postat de lili Marți, 16 Iulie 2013 08:02 Link la comentariu
  0
  0

  Speram sa nu devina un papitoi ca Mazare . Covnul politic este Mazare impreuna cu cei care il sustin. A facut multe in Constanta ca a taxat tot poporul care a trecut pe acolo ca si cum suntem in alta tara. Fiind bani multi a avut ce fura si a mai ramas si pentru investit. Ce ar insemna sa sa puna taxe si in Sibiu ,Brasov etc.?

  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe Luni, 15 Iulie 2013 18:33 Link la comentariu
  0
  0

  Daca va primi aia 2500 per promisiune,va face un proiectel cu fata lu' Piturca si, peste 50 de ani , vom afla ca s-a inceput.

  Intre timp, nevasta-sa va redecora OLIMPICUL. De unde banii? Ia ghiciti?

  Raportează
 • postat de In realitate Luni, 15 Iulie 2013 11:06 Link la comentariu
  0
  0

  Spre stiinta autoarei: M. Stan nu a vorbit NICIODATA de cladiri modulare ci de 20 de blocuri cu 1300 de apartamente. Adica 65 apartamente/bloc. Daca acordam intelesul normal cuvantelor "apartament" si "bloc" se poate intelege ca nu e vorba de acelasi lucru. In plus, nen'tu Stan nu a suflat o vorba despre pret (personal cred ca la 2.500 euro/locuinta nu prea ii "convine"). Pe scurt, daca ar fi vorbit de module de 2500 euro, da, poate rusea si el sa copieze pe cineva. Desi cred ca doua luni de "serbari" ale orasului, asa cum si-a propus, sunt mult, mult mai avantajoase.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.