Dumnezeu va râde-n Cer de Revelion

Dumnezeu va râde-n Cer de Revelion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi noi ce punem în loc? Revelioane după revelioane, seri de Ajun şi de Crăciun, zile de Paşti şi alte atâtea seri în care am râs sănătos şi cu poftă. În care ne-am bucurat cu toată inima, chit că în case era (mai) frig decât acum, pâinea se dădea pe cartelă, iar libertatea era dincolo de graniţe. Am avut parte de umor adevărat, de glume pe care le-ar fi spus cu drag şi Constantin Tănase! Celebrul cuplu de artişti Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru s-a destrămat ieri dimineaţă, când Nae a plecat la Cer. S-a stins discret, răpus de boală, aşa cum a trăit dincolo de viaţa de scenă. Şi Revista românească se îmbracă în strai cernit. E mai mult decât o mare pierdere a unui mare actor. E un gol pe care n-o să-l putem umple cu ce vine din urmă. Artişti care au definitivat arta imitării unor personaje obscure, arhisuficiente pe youtube şi internet, indivizi care au impresia că dacă vin şi înjură la microfon, iar sala de spectatori se prăpădeşte în hohote de râs sunt şi buni. Şi comici! Nişte trişti! Ori actori de bâlci televizat şi bingo-izat cărora tabloidele le numără amantele şi aventurile… Poate că Dumnezeu va râde în Cer de Revelion, dar nouă ce ne rămâne?

* “Uite-i pe ăia doi”. Îmi amintesc perfect cu câtă simplitate şi inocenţă povesteau cei doi despre reacţiile pe care le au românii atunci când nu sunt pe scenă, ci oameni în viaţa de zi cu zi. „Uite-i pe ăia doi!”, s-a entuziasmat un românaş prins în trafic văzându-l pe Vasile Muraru la volanul unei maşini… Din „ăia” doi a mai rămas doar unul.

* Antena Stars. Mă uitam ieri seară la metamorfoza Antenei 2 în Antena Stars cu cât drag veniseră să salute această lansare Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Şi la Antena 1, care ne va bucura cu o zi înainte de Crăciun de un Florin Piersic în faţa unei armate de blonde. Şi nu pot să-mi doresc, înainte de Sărbători, decât un lucru: Doamne, mai lasă-ni-i şi mai ţine-i sănătoşi, puternici şi plini de umor. Că tare trist o să ne fie fără ei!

Citit 1056 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.