Berea dă dureri de cap şi dacă nu o bei

Berea dă dureri de cap şi dacă nu o bei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* La MasterChef, concurenţii au avut parte de o nouă cutie a misterelor, probă deja tradiţională în concurs. Numai că, surpriză, de data asta îngredientele au fost... doi oameni. Mai exact, cei doi finalişti de anul trecut, Ciprian Ogarca şi Odette Mândruţă. Cei doi au gătit un preparat pe care concurenţii au trebuit să îl reproducă, urmând ca acel concurent care va câştiga să obţină imunitatea în proba următoare. De acest avantaj a profitat Florin, care pe lângă imunitate a mai câştigat şi dreptul de a decide ce ingredient de bază vor folosi colegii săi în proba următoare. Aşa că a ales peştele! Pentru că nu le-a ieşit tuturor, câţiva concurenţi au ajuns la testul sub presiune, acolo unde au trebuit să gătească ceva care să meargă foarte bine cu berea. Acum, nu ştiu despre voi, dar eu mă pot gândi din start la o grămadă de chestii care merg cu berea, mai ales că orice vine după bere e o plăcere. În primul rând, pentru că rimează!

* Dar, pentru că nu toată lumea bea bere, cel puţin nu aşa cum beau românii, una dintre concurentele care a aterizat la testul sub presiune s-a apucat de făcut o plăcintă alsaciană. Pe bune? Ce e aia, în primul rând, şi de ce ar trebui să meargă cu berea? Ce s-a întâmplat cu tradiţionalii cârnăciori sau friptura la tavă, cu cartofii la cuptor cu carne de orice fel, ori cu toate celelalte feluri de mâncare mult mai simple şi mult mai cunoscute românului, potrivite pentru un pahar de bere rece? Plăcintă alsaciană, auzi!

* Aşadar, berea nu le dă dureri de cap doar mahmurilor, ci şi bucătarilor.  Cel puţin, celor care nu au băut mai mult de o gură de bere în viaţa lor, şi în nici un caz la masă. Dar, pentru că românilor le place să fie snobi, ei vor considera mereu că "plăcinta alsaciană" sună mai bine decât trei mici, cu muştar, pâine şi o halbă plină cu bere. Cel puţin, ăsta este cazul românilor care sunt la masterchef. Nu am să uit niciodată ce le-a zis acum trei ani chef Sorin Bontea concurenţilor puşi să facă un preparat în care vedeta să fie oul. "De omletă ţărănească aţi auzit?".

Citit 1167 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2015 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.