Şoc! Aleşilor le e frică să mai pună mâna pe bani

Şoc! Aleşilor le e frică să mai pună mâna pe bani
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Guvernul morţii şi-un pic de îngrijorare prezidenţială. Ştiţi cântecelul acela vesel şi uşor naiv: „Sunt un pic-pic îndrăgostit. Sunt un pic-pic îndrăgostit”. Ei bine, fix refrenul acesta mi-a venit în minte ascultându-l pe preşedintele României, Klaus Iohannis, declarând că urmăreşte cu „atenţie şi un pic de îngrijorare” evoluţia bebeluşilor care se zbat să nu moară, răpuşi de o bacterie produsă de un… OZN. Mă scuzaţi de curiozitate morbidă, dar de la câţi morţi în sus creşte îngrijorarea prezidenţială? Şi de la câţi părinţi disperaţi că nu vor mai avea niciodată copiii sănătoşi şi puternici pe care i-au adus pe lume - infecţia îi poate lăsa cu sechele grave - sau nu vor mai avea deloc copii, preocuparea prezidenţială devine una de căpătâi. Ah, dar e bine că preşedintele speră ca autorităţile să-şi facă treaba…

Că veni vorba de autorităţi, îmi amintesc de o declaraţie care mi-a biciuit urechile într-o dimineaţă, la România TV. De peste Ocean, Corina Drăgotescu numea guvernul tehnocrat „Guvernul Morţii”, pornind de la faptul că a venit la putere pe fondul tragediei de la Colectiv, iar acum nu e în stare să gestioneze criza bebeluşilor morţi sau care se luptă să trăiască. Şi, în toată povestea asta, iată-l şi pe preşedintele ţării un pic îngrijorat. Să mă ierte Cel de Sus, dar zău dacă nu-mi pare că a confundat funcţia reprezentativă pe care o are în relaţiile externe ale ţării cu funcţia expectativă sau, mai pe româneşte, de spectator al unei ţări în derivă. Trist.

* Şi una veselă. Am aflat, ieri dimineaţă, la România Tv, că trei deputaţi au găsit pe jos, în dreptul băncilor parlamentare, o bancnotă de 100 de lei, dar n-au avut curaj să şi-o însuşească. "N-o atinge, suntem la camera ascunsa!" - "E însemnată cu mită, nu puneţi mâna pe ea", au fost reacţiile demnitarilor, povestite pe Facebook de unul dintre protagonişti. Aşa, băieţi, fi-v-ar mereu frică să puneţi mâna pe bani! De preferinţă, pe banii noştri!

Citit 1166 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2016 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.