Datul cu părerea, sport naţional în România

Datul cu părerea, sport naţional în România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După atentatele de la Bruxelles, pentru care încă nu au fost depistaţi vinovaţii exacţi, cu nume şi adresă, o mulţime de părerologi au apărut pe la televiziunile din România, să îşi dea care mai de care cu părerea despre explozii, despre vinovaţi şi, mai ales, despre criza islamistă din Europa.

"Ne invadează musulmanii", "Mulţumim, Angela Merkel" sau "Al treilea Război Mondial a început" sunt doar câteva dintre apelativele cu care liderii europeni, cu precădere cei belgieni, au ieşit în public. Şi, ca să fie treaba bună până la capăt, liderii politici din ţara noastră nu s-au putut abţine nici ei de la a face câte un mic comentariu la adresa acestor fapte de joasă speţă.

Primul care a ieşit în public a fost nimeni altul decât preşedintele Klaus Iohannis, care le-a dat asigurări românilor că "urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă la Bruxelles". Aşa, şi? Cu ce ne încălzeşte asta? E ca şi cum şi-ar fi dat check-in pe facebook, că tot e foarte activ domnia sa acolo, că "se simte în siguranţă faţă de atentatele de la Bruxelles". Din fotoliu, de la 2.000 de kilometri distanţă. De vis, nu alta!

Al doilea a fost noul Vadim Tudor, domnul Bogdan Diaconu, de la Partidul România Unită (un fel de România Mare, dar cu Vlad Ţepeş pe stemă), care a dat jos steagul UE la o conferinţă de presă şi a zis că el vrea să ne apărăm noi singuri, cu drapelul românesc. Şi-aşa UE nu a făcut decât să ne ardă pe unde ne-a prins (taxe, împrumuturi etc). O atitudine ... "diplomată".

Şi, pentru că Galaţiul nu putea să lipsească din această ecuaţie, un candidat la primăria oraşului nostru s-a dat şi el în spectacol şi a zis că îi este oarecum teamă de refugiaţii care "umplu centrul nostru de imigranţi". Ce, la urma urmei, cine poate spune că cei 15 musulmani, care au venit în Galaţiul nostru doar pentru a vedea un peisaj uşor mai bun decât în Siria natală, nu au chef să dea nişte bombe? Măcar din alea cu carbid, să facă bum şi fum. Curată empatie, domnilor!

Citit 935 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2016 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.