Regina neîncoronată a inimilor

Regina neîncoronată a inimilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Mama Ioana din Călugăreni. Cu faţa luminată de bunătate şi înţelepciune, broboadă neagră pe cap, înveşmântată în ie autentică, cusută, poate, în vremea străbunelor ei, şi fustă neagră, sprijinită în toiag, dar dreaptă ca o stâncă, părea coborâtă din alte vremuri. Poate din timpurile în care Regina Maria păşea în grădinile Peleşului îmbrăcată în strai popular românesc. Ori poate din vremurile în care inima Majestăţii Sale încă mai bătea în sipetul Capelei „Stela Maris”, din Balcicul românesc, nu bulgăresc. Bătrânica bătuse cale lungă de la Călugăreni, de unde se încumetase să ajungă singură la Bucureşti. Şi de la porţile Capitalei, fiica ei s-a îngrijit să ajungă în faţa Palatului Regal ca să se-nchine creştineşte în faţa Reginei Ana. Pe Mama Ioana, pentru că acesta îi era numele, am văzut-o într-o transmisiune directă la Antena Stars.

„68 de ani, cât au fost împreună Maiestăţile lor, aceşti ani i-aş fi avut şi eu cu soţul meu. Eu l-am pierdut de vreo opt ani. Este de neînchipuit şi ce greutate a apăsat pe umerii Maiestăţii Sale, Regele, iar ajutorul cel mare a fost din partea soţiei, că aşa e obiceiul. Bineînţeles, o soţie deosebită! Fără sprijinul soţiei, bărbatul nu poate merge înainte, ori dă înapoi. Însă Maiestatea Sa, Regele Mihai, a vrut să meargă înainte, dar drumul fiind atât de greu, a stat pe loc, dar înapoi n-a vrut să dea. Şi a răzbit toate greutăţile”, mărturisea, cu sinceritate şi emoţie, femeia.

La sfârşitul slujbei, într-o imagine transmisă de Realitatea Tv, l-am văzut pe prim-ministrul Dacian Cioloş vorbind cu Mama Ioana. Nu ştiu ce şi-au spus, dar l-am văzut apoi pe premierul României îmbrăţişând-o şi sărutându-i obrajii ţărancei venite de la Călugăreni ca să se închine în faţa Reginei Ana.

În timpul ăsta, pe România Tv, atotştiutoarea Monica Tatoiu declara că „defuncta” Ana n-a fost niciodată Regină. Pentru femeia simplă, în strai popular, Maiestatea Sa Ana era Regină… Şi dacă oameni simpli, de la ţară, vin să te conducă pe ultimul drum, atunci se cheamă că eşti Regina. Fie şi doar regina inimilor lor.

Citit 974 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2016 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.