Regina neîncoronată a inimilor

Regina neîncoronată a inimilor

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Mama Ioana din Călugăreni. Cu faţa luminată de bunătate şi înţelepciune, broboadă neagră pe cap, înveşmântată în ie autentică, cusută, poate, în vremea străbunelor ei, şi fustă neagră, sprijinită în toiag, dar dreaptă ca o stâncă, părea coborâtă din alte vremuri. Poate din timpurile în care Regina Maria păşea în grădinile Peleşului îmbrăcată în strai popular românesc. Ori poate din vremurile în care inima Majestăţii Sale încă mai bătea în sipetul Capelei „Stela Maris”, din Balcicul românesc, nu bulgăresc. Bătrânica bătuse cale lungă de la Călugăreni, de unde se încumetase să ajungă singură la Bucureşti. Şi de la porţile Capitalei, fiica ei s-a îngrijit să ajungă în faţa Palatului Regal ca să se-nchine creştineşte în faţa Reginei Ana. Pe Mama Ioana, pentru că acesta îi era numele, am văzut-o într-o transmisiune directă la Antena Stars.

„68 de ani, cât au fost împreună Maiestăţile lor, aceşti ani i-aş fi avut şi eu cu soţul meu. Eu l-am pierdut de vreo opt ani. Este de neînchipuit şi ce greutate a apăsat pe umerii Maiestăţii Sale, Regele, iar ajutorul cel mare a fost din partea soţiei, că aşa e obiceiul. Bineînţeles, o soţie deosebită! Fără sprijinul soţiei, bărbatul nu poate merge înainte, ori dă înapoi. Însă Maiestatea Sa, Regele Mihai, a vrut să meargă înainte, dar drumul fiind atât de greu, a stat pe loc, dar înapoi n-a vrut să dea. Şi a răzbit toate greutăţile”, mărturisea, cu sinceritate şi emoţie, femeia.

La sfârşitul slujbei, într-o imagine transmisă de Realitatea Tv, l-am văzut pe prim-ministrul Dacian Cioloş vorbind cu Mama Ioana. Nu ştiu ce şi-au spus, dar l-am văzut apoi pe premierul României îmbrăţişând-o şi sărutându-i obrajii ţărancei venite de la Călugăreni ca să se închine în faţa Reginei Ana.

În timpul ăsta, pe România Tv, atotştiutoarea Monica Tatoiu declara că „defuncta” Ana n-a fost niciodată Regină. Pentru femeia simplă, în strai popular, Maiestatea Sa Ana era Regină… Şi dacă oameni simpli, de la ţară, vin să te conducă pe ultimul drum, atunci se cheamă că eşti Regina. Fie şi doar regina inimilor lor.

Citit 782 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2016 18:30

1 comentariu

  • postat de REPUBLICANUL Luni, 15 August 2016 00:30 5.13.168.*** Link la comentariu
    2
    2

    BASTA,BASTA,GATA ,GATA,SIMT CA SE AJUNGE LA ISTERIE,A MURIT O BATRANA,CARE EFECTIV NU A FACUT NIMIC PENTRU TARA SI NU MAI TERMINATI CU ELOGIILE,DE PARCA AM FI IAR IN VREMEA DE AUR,CAND TAMPITA DIN PETRESTI ERA CONSIDERATA CEA MAI CEA MAI GROZAVA FEMEIE,ACADEMICIAN ,GENIU NATIONAL ETC ETC ETC(CEL PUTIN INSA,STIA SA VORBEASCA CAT DE CAT IN LIMBA NEAMULUI!!!) ...NE PRICEPEM EXTRAORDINAR LA LINGUSELI,CHIAR SI CAND ACESTEA STARNESC O JUSTIFICATA GREATA MAJORITATII!!!PUTINA DECENTA,PE BATRANA NU AU BAGAT-O IN SEAMA NICI CASA REGALA A MARII BRITANII, NICI A SPANIEI ,BA CHIAR NICI DINTRE RUDELE FOARTE, FOARTE APROPIATE..CATEVA MII DE ROMANI ,SI ACEIA VENITI DIN CURIOZITATE MAI MULT, NU ECHIVALEAZA NICI PE DEPARTE CU NUMARUL FARA PRECEDENT AL CELOR CARE ACUM 53 DE ANI SI-AU CONDUS PE ULTIMUL DRUM,TOT O REGINA ,AUTENTICA ,A CANTECULUI POPULAR ROMANESC ,INEGALABILA SI ATAT DE IUBITA MARIA TANASE,DUMNEZEU SA-I TINA FRUMOASA-I AMINTIRE.LASATI-O SA-SI DOARMA SOMNUL OBSTESC PE DOAMNA ANA ,CA TOT NU O INVIATI,CUM DE FAPT NICI HRISTOS NU A REUSIT PERFORMANTA ACEASTA ,IAR INTELEPTII EVREI,CAT SI ALTII, STIU BINE DE CE NU CRED IN INVIEREA ACESTUIA !!!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.