Când nu te mai poţi lupta cu morţii, le iei la rând copiii

Când nu te mai poţi lupta cu morţii, le iei la rând copiii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Cât de oarbă e Justiţia. De la înălţimea celor nouă ani ai lui, Albert va trebui să răspundă în faţa judecătorilor! Nu, n-a făcut nimic condamnabil de legile noastre. N-a furat, n-a dat în cap, n-a agresat nici măcar n-a înjurat. Aş zice, însă, că poartă o vină greu de trecut cu vederea: Este fiul lui Adrian Iovan, „pensionarul nesimţit”, aşa cum îl catalogau televiziunile pe pilotul care a reuşit să salveze cinci vieţi la ultimul său zbor. E drept, n-a putut să-şi salveze propria viaţă şi nici pe-a studentei Aura Ion, care n-a murit, însă, în urma impactului, ci îngheţată de frig! În fine, să revenim la cei vii. Ei bine, am aflat ieri dimineaţă, de la ştirile România Tv, că puştiul a fost dat în judecată, recent, de Casa de Pensii Ilfov, care a solicitat în instanţă diminuarea pensiei de urmaş pe care trebuie să o primească fiul aviatorului mort în accidentul din Munţii Apuseni. Potrivit reporterilor, „suma în cauză nu este imensă. Din pensia de 1.900 de lei a lui Iovan, Albert poate primi până la 18 ani sau până la terminarea studiilor circa 900 de lei”. Şi nu este deloc exclus ca procesul să fie doar o poliţă pe care Casa de Pensuii vrea să i-o plătească fiului, după ce s-a războit cu tatăl, Adrian Iovan, prin instanţe. Ce s-a întâmplat?
Aşa cum a vuit la acea vreme, presa, din 2010, printr-o decizie a guvernului, pensia pilotului a fost redusă de la 15.000 de lei pe lună la 1.900 de lei. Acesta este şi motivul pentru care şi-a continuat misiunea la manşa avionului: „Nu-i mai pot plăti pensia copilului, iar de fiecare dată când ies cu Albert în oraş şi vrea o jucărie, îi spun că statul ne-a luat banii de jucării. E adevărat că sunt oameni care trăiesc în România cu 300 de lei, dar eu am muncit pentru banii mei. Am minte de aviator, nu de împingător de roabă”, declara, cu câteva luni înainte să moară, Adrian Iovan. Pentru că, deşi a divorţat de Romaniţa, mama copilului său, Iovan nu s-a răzbunat pe fiu pentru căsnicia ratată, ci s-a luptat să-i ofere tot ce-i mai bun. Chiar şi cu preţul vieţii.

Citit 5169 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:03

1 comentariu

 • postat de pilot
  Marți, 06 Septembrie 2016 15:27
  89.136.185.***
  Eu inteleg ca 15000 lei poate e mult desi asa a fost legea dar sa diminuezi la 1900 lei unui pilot e golanie pe fata! Un 5000 lei era ok.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.