„Spayma” Antenei şi cucul de la X Factor

„Spayma” Antenei şi cucul de la X Factor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* „Măriuţă, io-ţi dau cucul tu-mi dai…”. „Mă numesc Benchea Iulian mi se spune Spayma! Să vă spun de la ce, că eu nu-s fioros. Era un băiat la mine-n sat şi mi-a pus: «Băi Iuli spaima… pune mâna pe-nvăţat că nu eşti de însurat!»”, aşa a început scena de maxim rating la recenta ediţie X Factor. Tânărul, care îşi tatuase pe antebraţ „spayma” cu „y” la cei 22 de ani, a zis că-i de ocupaţie „leneş”. Mulţumit c-a ajuns în faţa juriului X Factor, fiind din start un soi de bonus, şi-a început prestaţia artistică: „un rap folcloric, caterincă de la Iuli Spayma…”.

Piesa a început cuminţel: „Vino cu mine la dans acum/ Hai să facem tot ce spun/ Stânga unu, dreapta doi,/ C-aşa-i jocul pe la noi/ Hai să-ncingem un dans mare/ C-amândoi avem valoare”. Cine-s eu să mă bun cu folclorul de modă nouă? Să mergem mai departe: „La ţară-i bini di tăt/ Fetele nu au chiloţi/ Toate frumoase, arată bine,/ Nu limbi străine, nu virgine”, a continuat junele chit că rima şi logica se cam dădeau cu capul de gard. După o strofă dedicată violenţelor conjugale pe fondul consumului exagerat de alcool, junele a anunţat că urmează „cireaşa de pe tort”: „Măi, măi, Măriuţă/ Eu-ţi dau cucul tu-mi dai…” şi-a repetat-o de vreo şase ori. „Mi se pare că nu eşti sigur ce-i dădeai lu’ Măriuţa pentru că tot repetai!”, a remarcat Ştefan Bănică.

* Sepuku. „Eu sigur nu-s pudic! Eşti conştient de diferenţa dintre satiră şi impertinenţă?! Pentru a crea o satiră care să fie faină inclusiv folosind cuvintele cuc şi… trebuie să fii conştient că ele trebuie puse într-un context care să te transforme pe tine în narator. Este un grad foarte mare de risc ca nu toţi să accepte cucul tău, înţelegi?”, a încercat un sfat Carla’s Dreams. Delia avea, însă, alte probleme: „Pe mine m-ai pierdut de la bătaia aplicată nevestei. Nu ştiu dacă aţi auzit, se pare că v-a deranjat mai tare cucul… Eu am înţeles: eu-ţi dau cucul tu-mi dai cucul!”. „Eu-ţi dau cucul tu-mi dai cucul şi-amândoi facem sepuku!”, a punctat Horia Brenciu. Şi uite-aşa am rămas fără cuc la X Factor. Spaymele Antenei 1.

Citit 2601 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.