Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

În perioada 7-9 iunie, în Parcul de la "Elice", se va desfăşura "Antique Fair Galaţi". În cadrul târgului de antichităţi vor fi expuse piese de mobilier, decoraţiuni interioare, obiecte de artă plastică, obiecte de colecţie, argintărie şi porţelanuri, bijuterii vechi, jucării, monede, ceasuri şi multe alte obiecte de colecţie. "Antique Fair Galaţi" are scopul de a promova patrimoniul cultural, valorile ecologice, ecoturismul şi valorile naţionale în zonele cu potenţial turistic.

Citit 3096 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2019 19:50

1 comentariu

 • postat de Tudor Vineri, 07 Iunie 2019 22:50 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  5

  Acest eveniment nu are denumire corecta.
  Este un fel de talcioc, sau targ de vechituri, mare parte a exponatelor avand provenienta incerta (sa nu spun ilegala), iar altele fiind procurate de la targuri sau magazine desfiintate din exterior, marfa fiind preluata la preturi modice si revanduta la preturi extrem de mari, fara chitante (sa nu mai spun bonuri de marcat)!
  Iar asa zisele persoane in varsta care-ti spun povesti despre istoria unui exponat, sunt alintati cu numele de excroci sentimentali (genul „nea Sandu”), care incearca sa-ti lase impresia ca ai luat un chilipir (precum smenarii dinainte de 89, care te faceau la pret cand incercai sa schimbi valuta), inventeaza fara teama si rusine, ca un Pinochio in varsta. Este de altfel mentionat la negativ la acest capitol pe tepari!
  Antichitatile de valoare care au acte de confirmare a autenticitatii, se vand in magazine specializate sau consignatii (desi ultimele nu prea cer acte de autenticitate).
  Deci este un real targ de vechituri (un talcioc fara taxa de intrare pentru cumparatori/vizitatori, cum dealtfel este peste tot in Europa), cu exponate fara valoare si autenticitate, ce permite unor bisnitari sa vanda la pret de specula, imbogatititlor de ocazie (care-si merita soarta, sa fie pacaliti, asa cum au tepuit si ei la randul lor), dar si evazionistilor de rand (patroni de tarabe in piata (ei se numesc producatori) si administratori de vile construite in regie proprie, la negru, de catre firme cu staif/renume), asa-zise handmade fara valoare artistica. kitsch-uri, obiecte decorative de prost gust, apreciate cu wow de anturajele celor vizati, si cu zambete de catre avizati!
  Sa nu mai spun ca unele produse se gasesc si in magazinele de cadouri din Galati sau din tara, la 1/3 din pretul cerut de bisnitarii din targul de antichitati.
  Atentie la produsele vandute din portbagaj, care mai mult ca sigur nu au provenienta legala, fiind rezultat al furturilor din case de vacanta din exterior!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.