12 trupe pun Galaţiul pe jar la Rock la Dunăre

12 trupe pun Galaţiul pe jar la Rock la Dunăre
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Danube Rock Festival, ajuns la a VI-a ediţie anul acesta, se va desfăşura vineri şi sâmbătă, pe 28 şi 29 iunie, începând cu ora 18,00, pe Stadionul "Dunărea", în organizarea Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard". 

Festivalul va debuta astăzi, cu trupa de adolescenţi din Galaţi „Matze Crtze”, care repetă de câte ori este posibil în curtea unei biserici, în ciuda a ceea ce se crede de obicei, că rockerii nu merg prea des la biserică.

Apoi va urca pe scenă Safari Sky, o trupă înființată în 2018, are îi are în componență pe Ştefan Vasile (chitară), Silviu Lupu (voce), Cosmin Niţu (bas) şi Alex Soare (tobe). Sunt patru tineri cu preocupări muzicale diferite, care dau un sound deosebit band-ului lor preponderent înclinat către progressive rock.

Tot astăzi a fost invitată să concerteze o altă trupă din Galaţi, Huldra, o formaţie înfiinţată la mijlocul anului trecut, ce abordează mai multe subgenuri ale muzicii metal şi rock, de la Death, Black, Core şi înapoi la Pop-Punk. Cu o componenţă neobişnuit de bogată, formată din şapte tineri, trupa va oferi audienţei experienţa muzicii extreme.

Urmează apoi o trupă din Serbia, Moon Cage. O trupă deja familiară gălăţenilor, participantă şi la alte ediţii ale festivalurilor dunărene, şi de rock şi de jazz, este Alex Calancea Band şi Lupii. Alex Calancea este unul dintre cei mai apreciaţi basişti din Republica Moldova, iar trupa sa, formată din muzicieni profesionişti, este extrem de solicitată în concerte şi de diverşi interpreţi valoroşi. Calancea şi trupa sa sunt consideraţi cei mai originali interpreţi de jazz şi rock din Moldova, care împletesc diferite genuri muzicale, de la rock, blue, jazz,  folclor şi chiar hip-hop, într-o armonie perfectă.

Finalul primei zile de festival va aparţine unui band de forţă - Kempes, al cărei lider Ovidiu Ioncu, fostul solist de la Cargo şi de la Rezident EX, considerat vocea de aur a rock-ului românesc.

Sâmbătă, în cea de-a doua seară de festival, atmosfera va fi încălzită de Cardinal - trupa constănţeană care a început cu repetiţii într-o sală de fitness, pentru a deveni întâi band-ul de suflet al liceelor de la malul mării, după care, la scurt timp de la lansarea primului album, până la turneul de retragere din 2017, să cucerească din ce în ce mai multă audienţă. Va urma apoi Time of Need, o trupă tânără din Cluj Napoca, al cărei proiect muzical are influenţe de southern and groove metal şi un grup din Grecia - Sorrows Path, al cărui stil se remarcă printr-un mix unic de doom metal cu forţă gotică şi progresivă, îmbinat cu elemente orientale. 

Pentru prima dată la Galaţi va cânta Roadkillsoda care combină vibe-ul anilor '70 cu riff-uri şi solo-ri expresive, cu linii de bas "grele", toate întregite de o voce intensă şi un rit care va pune spectatorilor sângele în mişcare. 

Una dintre cele mai aşteptate trupe din ediţia aceasta este Implant pentru Refuz, care de aproape 20 de ani continuă să se afle în fruntea rockului protestatar din România. La început, concertele lor au provocat un adevărat "şoc", iar cu timpul mulţi dintre spectatori s-au transformat în fani. Deşi apariţiile lor sunt rare - câteva concerte pe an, emoţia întâlnirii cu IPR este de fiecare dată la fel de intensă.

Punctul final al acestei ediţii va fi Coffeeshock Company, o formaţie din Austria care cântă pe scenele europene din 2010. Rock, reggae, rap şi funck sunt stilurile pe care trupa le infuzează într-un sunet unic. Nici versurile nu sunt scrise într-o singură limbă: cei şase băieţi cântă în germană, italiană şi croată. Gălăţenii s-au bucurat de energia şi muzica lor şi la prima ediţie a "Danube Rock Festival" şi la cea din 2015.

Festivalul va fi prezentat, la fel în ca toate celelalte ediţii, de Dan Helciug. 

Citit 5582 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.