Festivalul de Comedie. Competiţia umorului teatral a păşit cu dreptul. PROGRAM

Festivalul de Comedie. Competiţia umorului teatral a păşit cu dreptul. PROGRAM
Selecţionera spectacolelor ediţiei, criticul Doina Papp, şi regizorul Radu Nechifor, făcând deschiderea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aşteptata deschidere, de vineri, a Festivalului Naţional de Comedie al Teatrului Dramaric „Fani Tardini”, a început cu dreptul. Deschiderea a făcut-o, în stilul său cald binecunoscut, regizorul Radu Nechifor, directorul artistic al teatrului nostru, directorul general Florin Toma fiind plecat la... Sadagura: adică tocmai se pregătea să joace în spectacolul „Iorgu de la Sadagura”, o frumoasă nebunie semnată de regizorul Alexandru Dabija.

"Mă bucur că sala este plină la un spectacol atât de frumos, "Salba Dracului", care deja călătoreşte pe la festivalurile din ţară şi are mare succes. De altfel, Teatrul din Galaţi a ieşit din găoacea lui şi este, în momentul de faţă, cred eu, foarte bine poziţionat pe harta teatrală a ţării”, a mai spus, de pe scenă, criticul teatral Doina Papp, pentru al treilea an selecţioner atent al spectacolelor care vor intra în concurs. Într-adevăr, publicul s-a stricat de râs, a aplaudat, ba chiar a bisat de mai multe ori spectacolul!

Seara a continuat cu lansare de carte, cu emoţie, apoi un târziu spectacol muzical, formidabil, despre care vă vom povesti.

Astăzi, în festival

Conferinţă. La Secţiunea teoretică. De la ora 11,00, în Sala Studio a teatrului, inrarea este liberă la Conferința cu titlul “Comedie, comedian, teorie şi realitate”, susținută de  prof. univ. dr. Mircea Morariu, de la Universitatea din Oradea, un respectat critic de teatru roman.

Carte. Astăzi, a treia zi a Festivalului Naţional de Comedie, începe cu un eveniment special, de suflet: în foaierul teatrului Dramatic „Fani Tardini”, de la ora 18,00, intrarea liberă la o lansare de carte-eveniment: criticul de teatru Doina Papp, deja cu tradiţie în festivalul gălăţean, îşi va lansa volumul „Alexandru Darie, spectacole de poveste”, scos la Editura Nemira, care are stand în dreapta foaierului. Va prezenta  prof. univ. dr. Mircea Morariu, cunoscut critic de teatru orădean, membru în juriu. În deschiderea festivalului, dna Papp l-a evocat pe apreciatul regizor, stins de curând, cerând chiar: „să îmi permiteţi să dedicăm spectacolul din această seară memoriei acestui mare regizor, care acum doi ani a fost aici, la dumneavoastră – v-aţi întâlnit cu el, ne-a făcut onoarea să stea două-trei zile, să vorbească cu studenţii – şi care a început printr-un turneu la Galaţi.”

Joc. De la ora 19,00, în Sala Mare, Teatrul „Aureliu Manea” Turda va prezenta spectacolul „Ultima haltă în Paradis”, pe textul scris de regretatul fondator al Editurii Nemira şi preşedinte al Televiziunii Române, Valentin Nicolau. Regia: Andrei Mihalache. „Vă invităm la o porție de râs”, anunţa încă de la premieră teatrul din Turda, pe o temă incitantă: „Greu de stabilit ce este dragostea: artă, meserie sau război?”.

Foto 1. Intrare liberă la o lansare de carte-eveniment. Foto 2. Spectacolul "Ultima haltă în Paradis", la aplauze. Foto 3. Şi "Salba..." a strălucit bine!

Citit 3756 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.