Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cei mai mici dintre spectatori sunt aşteptaţi duminică, 9 februarie, începând cu ora 10,30, la spectacolul "Punguţa cu doi bani". Îndrăgitul actor Aurelian Iorga, cunoscut copiilor pentru rolurile sale memorabile, a făcut o adaptare în versuri după povestea lui Ion Creangă şi semnează regia, scenografia şi ilustraţia muzicală.

A fost aleasă varianta în versuri, pentru că la vârsta publicului ţintă, 3-6 ani, e mult mai uşor de urmărit un text ritmat şi cu rimă. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, prichindeii vor fi, cu siguranţă, greu de stăpânit din a-şi manifesta implicarea în poveste.

Cocoşelul din poveste devine un model pentru micii spectatori, identificarea cu personajul năzdrăvan ajungând să fie o consecinţă firească pe parcursul derulării întâmplărilor hazlii. În opoziţie cu hapsânul boier, într-un raport de forţe inegal, doar aparent în defavoarea sa, iese în evidenţă tenacitatea cocoşului, care luptă pentru dreptate, ceea ce îl face demn de admirat.

Pentru achiziţionarea biletelor online, părinţii pot accesa link-ul https://bilete.teatrul-gulliver.ro. De asemenea, acestea se pot cumpăra cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, de la sediul teatrului (în incinta Teatrului Dramatic "Fani Tardini")

Citit 1645 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.