Evadare în două lumi diferite la Teatrul Dramatic

Evadare în două lumi diferite la Teatrul Dramatic
În program, spectacole noi şi vechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" propune spectatorilor la sfârşitul acestei săptămâni, o evadare în două lumi diferite: cea a visului american şi cea din culisele vieţii actorilor, una mai interesantă decât cealaltă.

Sâmbătă, 13 martie, de la ora 19,00, se va juca "Vânzătorii ambulanţi", piesă publicată de dramaturgul american Murray Schisgal în 1979, care prezintă întâlnirea dintre doi imigranți în New York-ul începutului de secol XX. Autorul, el însuși fiu de imigranți în SUA, dezbracă de poleială visul american cu ajutorul dialogului și situației în egală măsură absurde și comice. „Unul dintre lucrurile care m-au impresionat cel mai mult la textul lui Murray Schisgal este fascinația și mirajul pe care America le-a generat de-a lungul timpului, în special la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Personajele noastre se regăsesc în acest tărâm al tuturor posibilităților, al visurilor și speranțelor fără sfârșit. America atrăgea oameni din toate colțurile lumii, dovadă fiind comunitățile puternice formate acolo, cuprinzând nații din cele mai diverse, comunități care există și astăzi. Atracția față de această țară era atât de puternică, încât punerea piciorului pe tărâmul american era un succes în sine. Odată ajuns acolo lumea era a ta. Sau, cel puțin, asta era ideea care se vindea. Cert e că oportunitățile reale mergeau mână în mână cu iluziile și depindea doar de perseverența și priceperea fiecăruia ce doză și din care primea mai mult”, spunea regizorul spectacolului, Ciprian Braşoveanu, la premieră. Vor urca pe scenă alături de el Vlad Ajder şi Flavia Călin.

Duminică, 14 martie, de la aceeaşi oră, se va relua, după un an de când nu a mai fost jucat, spectacolul "Uluitoarele numere de singurătate ale lui Edward Gant".

Având la bază piesa „Edward Gant's Amazing Feats of Loneliness” scrisă de dramaturgul scoțian Anthony Neilson și montată pentru prima dată în 2002 la Drum Theatre din Plymouth, Anglia, spectacolul de la Galați poartă semnătura „atât de interesantului regizor” Dragoș Alexandru Mușoiu, așa cum l-a prezentat criticul de teatru Mircea Morariu.

Plasat în atmosfera strălucitoare, captivantă a teatrului ambulant victorian și descris drept „un spectacol remarcabil” (Doina Papp, Adevărul) sau „un spectacol rar” (Victor Cilincă, Viața liberă), "Uluitoarele numere de singurătate ale lui Edward Gant" a avut premiera pe 18 februarie 2018.

Spectacolul are o distribuție de excepție: Cristian Gheorghe în rolul Edward Gant, Oana Mogoș în rolurile Madame Poulet, Sanzonetta, Louisa și Ursul, Ionuţ Moldoveanu în rolurile Jack, Avaricci și Edgar, Vlad Volf în rolurile Ludd, Campanetti și Ranjeev. Scenografia poartă semnătura Andreei Simona Negrilă, iar coloana sonoră originală este creația lui Eugen Dan Drăgoi.

Citit 1313 ori Ultima modificare Vineri, 12 Martie 2021 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.