Maria Unţanu expune la Galaţi

Maria Unţanu expune la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Muzeul de Artă Vizuală Galați organizează vernisajul expoziției artistei Maria Unțanu, miercuri, 15 septembrie, la ora 18,00.

Născută pe 24 august 1951, la Botoșani, Maria Unțanu a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București și este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Slobozia. A deschis numeroase expoziții personale și a participat la expoziții de grup, atât în țară cât și în străinătate.

Despre arta Mariei Unțanu, muzeograful și curatorul expoziției, Eduard Costandache, spune: "Oameni și păsări, flori şi fructe populează creația Mariei Unțanu, însoțite de sugestii geometrice discrete și rafinate sau, uneori, o simplă, dar revelatoare prezență umană este evocată prin veșmintele care oferă astfel indiciul că opera sa este locuită de ceea ce putem numi anima. Întregul demers plastic evidenţiază o întoarcere perpetuă către viu și organic, prin intermediul liniei, al compoziției, al motivelor invocate și nu în ultimul rând prin tehnica abordată - stipplingul, care îşi are rădăcina în natură și care este desăvârşit pe această cale. Desen şi culoare care intră într-o concurenţă ameţitoare, nelăsându-ne loc de a alege, fiecare dintre acestea exploatată şi intuită la modul sublim, conturează ceea ce putem numi inspiraţie artistică de prim rang".

Vernisajul va avea loc în prezența artistei.

Citit 1869 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.