Dramă şi comedie de Caragiale, la Dramatic

Dramă şi comedie de Caragiale, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" anunță publicul că spectacolele suspendate la sfârşitul săptămânii trecute din motive medicale se vor juca la sfârșitul acestei săptămâni: pe 5 februarie, de la ora 19,00, va fi "After Love", iar duminică, 6 februarie - "O noapte furtunoasă".

Spectacolul "After Love" este o dramă de familie, inspirată de filmul "L'economie du couple" (Franța-Belgia, 2016), în regia lui Eugen Făt şi scenografia lui Daniel Divrician. În distribuție s-au făcut remarcaţi actorii Cristina Uja Neagu (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Tamara Constantinescu (Mama Mariei), Dan Căpățână (Bătrânul), Oana Preda (Agent imobiliar, Musafir), Mihaela Lecca-Gorea (Musafir), Alexandrina Maria Neagu (Ioana), Codrin Bâtcă (Ștefan) și Jeana Lungu (Vocea judecătorului).

"După 15 ani de căsnicie și doi copii, Maria și Andrei se află în plină criză de cuplu. Sentimentele s-au diluat, rutina și epuizarea au luat locul bucuriei și încrederii, iar divorțul pare tot mai probabil. Căminul este acum scena unui război dureros și intim al resentimentelor și disperării. Mai există o șansă pentru cei doi sau mariajul lor a ajuns la final?", spune despre piesă purtătorul de cuvânt al teatrului, Rodica Ajder.

Duminică, 6 februarie, de la ora 19,00, se va juca spectacolul "O noapte furtunoasă", de I.L. Caragiale. Regia și scenografia îi aparţin lui Radu Horghidan. Spectacolul de licență al promoției 2022 a Facultății de Arte de la Galați, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan, este o coproducție Universitatea "Dunărea de Jos" - Teatrul Dramatic "Fani Tardini" și a avut premiera pe 23 ianuarie 2022.

Joacă cu prospeţime şi aplomb studenții din Anul III al Facultății de Arte, sprijiniți de cursanții Programului de Masterat al aceleiași facultăți: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurențiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Zița), Ionuț Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) și Nică Bargan (Rică Venturiano).

Descriși de îndrumătorul lor ca fiind "o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor", studenții actori le împrumută personajelor din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor, în această comedie despre dragoste oarbă, gelozie maladivă și principii șubrede.

Participarea la spectacole este permisă doar în baza unui certificat verde valid, care să ateste vaccinarea completă împotriva COVID-19, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală. Certificatul poate fi descărcat de pe https://certificat-covid.gov.ro. Purtarea măștii este obligatorie. Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30 la sută.

Reprezentanţii Teatrului Dramatic anunţă că biletele vândute pentru săptămâna trecută rămân valabile. Locurile eliberate de spectatorii care au cerut rambursarea contravalorii biletelor au fost repuse în vânzare și pot fi cumpărate de pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și de la Agenția Teatrală din Domnească 59.

Citit 5133 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.