Spectacole premiate în festivaluri

Spectacole premiate în festivaluri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" îşi invită publicul, în acest weekend, la două spectacole cu succes la public şi în festivaluri. Primul va fi jucat de trupa de elevi Joy Art Theatre Junior, premiată la festivalurile de gen, iar cea de-a doua va fi un one woman show, cu una dintre cele mai apreciate actriţe din Galaţi, Petronela Buda.

Sâmbătă, 20 mai 2023, de la ora 19,00, a fost programat spectacolul "Din gâlcevi în flecăreli" după texte de Carlo Goldoni, în regia actriței Oana Preda, cea care coordonează şi trupa tinerelor talente.

Vor urca pe scenă Cristiana Rapotan, David Alexandru Gheorghe, Alexie Dolea, Ruxandra Ioana Ardean, Daria Mațoian, Ioana Ramba, Anca Luculescu, Eveline Popliacă, Maria Gramaticu, Maria Maftei, Teodora Florescu, Eduard Tudosă, Bianca Secuian, Irina Vătafu, Andreea Cațavela, Maria Perianu.

"Am format această trupă de teatru în urmă cu şase ani. De-a lungul timpului, am închegat o echipă frumoasă, care a mers la festivaluri naţionale şi internaţionale, cucerind mai multe premii. «Din gâlcevi în flecăreli» este al cincilea spectacol pe care îl realizăm împreună. Când am început să lucrăm la el, întâi am repetat online, apoi ne-am întâlnit, dar purtam mască. A fost greu, dar a meritat. Textul e adaptat după două piese de Carlo Goldoni, «Gâlcevile din Chioggia» şi «Flecărelile femeilor». Eu le-am vorbit copiilor despre Goldoni, despre comedia dell'arte, despre temperamentul italienilor, dar mai ales, al italiencelor. În vremuri cenuşii, ne-am dorit să creăm un spectacol vesel, cu multă energie şi culoare", spune actriţa Oana Preda, coordonatoarea trupei şi regizoarea piesei.

Duminică, 21 mai 2023, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul premiat "Uşa e deschisă!" de Andrei Velea, în regia lui Vlad Ajder şi cu o scenografie de Daniel Divrician. Joacă actrița Petronela Buda un rol memorabil care i-a adus multe premii şi multe nominalizări: nominalizare la Premiile Ficțiunea, categoria "cel mai expresiv artist", 2023; Marele Trofeu la Bacău Fest Monodrame - 2022; Premiul actorilor „Dinu Apetrei” la Bacău Fest Monodrame - 2022;  Premiul tinerilor „Ștefan Iordache” la Bacău Fest Monodrame – 2022.

Spectacolul este o monodramă ce are la bază piesa „Păpușa din podul bunicii” a scriitorului gălățean Andrei Velea, inspirată de un caz real și publicată în cartea de proză scurtă „Plaja de la Vadu” (Editura Brumar, 2013).

„Un spectacol despre care ne întreabă cât de juști putem fi noi, ca societate, în raport cu ceea ce e «nou». Vă propun o dezbatere despre corectitudine, într-un moment în care corectitudinea nu are un aport social. Vă invit să vedem rezultatul: un suflet sincer, dar încarcerat, care naște un suflet liber”, spune regizorul Vlad Ajder.

Citit 1290 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.