Spectacolul "Bujor" deschide stagiunea la "Fani Tardini"

Spectacolul "Bujor" deschide stagiunea la "Fani Tardini"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" anunță începerea stagiunii 2023-2024. Lumea captivantă a artelor spectacolului își recheamă publicul în sală, duminică, 3 septembrie 2023, la ora 19:00, la premiera spectacolului "Bujor". Artiștii promit că prima întâlnire cu publicul din această stagiune va fi una plină de umor, tandrețe și curaj.

Spectacolul "Bujor" de Doru Vatavului spune povestea învățătorului Bujor și vorbește despre cum să devenim curajoși în a le vorbi copiilor despre sex. În piesă, fiecare adult se va reîntâlni cu adolescența sa și poate va înțelege acum că exprimarea sexualității nu e depravare, atât timp cât te păstrezi lucid și discret cu propriul corp.

Regia spectacolului este semnată de Leta Popescu, iar scenografia îi aparține lui Bogdan Spătaru. Muzica este oferită spectatorilor de Oana Hodade.

În distribuție, gălățenii se pot bucura de prezența actorilor: Vlad Volf (Bujor - învățătorul), Ștefan Forir (Ion - tatăl alfa), Ciprian Brașoveanu (Ionuț - tatăl beta), Vlad Ajder (Darius - tatăl informat), Elena Ghinea (Miki - mama șefă), Petronela Buda (Cristina - mama singură), Flavia Călin (Laura - mama sfântă), Maria Niță (Simona - mama precaută).

Piesa lui Doru Vatavului a fost scrisă în mod special pentru publicul din Galați. "Este un spectacol care invită să vorbim, cu căldură, despre ceva ce ne roade pe toți. Cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală…, adică nicio lecție. Din acest punct accesăm cu toții propria memorie pentru a crea atmosfera unui tip de timiditate și disconfort în a vorbi despre asta. «Bujor» este o comedie «tandră» și dacă spectatorii ar veni cu dorința de a înțelege un pic mai mult decât ideea preconcepută… oricare ar fi ea, acest spectacol ar fi un prilej bun pentru a face asta", a explicat regizoarea Leta Popescu.

Dramaticul gălățean va prezenta, în acest început de toamnă, două premiere, dar și cele mai recente producții ale sale. Programul complet al lunii septembrie poate fi consultat pe fanitardini.ro/program, iar biletele la spectacole pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro.

Citit 1241 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.