"Crăiasa zăpezii", în haine moderne

"Crăiasa zăpezii", în haine moderne
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălățenii mari și mici sunt invitați, duminică, 3 decembrie, de la ora 10.30, la o încântătoare poveste clasică aparţinându-i celebrului Hans Christian Andersen. Reprezentanții Teatrului pentru Copii și Tineret "Gulliver" spun că aceasta (Crăiasa zăpezii) a fost îmbrăcată de Cristian și Cristina Pepino în haine moderne. Atât de moderne, încât autorul muzicii spectacolului, compozitorul Dan Bălan, a declarat, la premieră: "Domnule, ăsta nu mai e teatru; este cinematograf!". Într-adevăr, adăugând mijloacele tehnice contemporane și coloana sonoră, "Crăiasa zăpezilor" este o realizare care duce mai departe expresia teatrului de animație, dar rămâne, în același timp, un text adorabil de copilăresc.

Spectacolul a obținut în anul 2007 Premiul pentru expresivitatea și rafinamentul imaginii în arta animației, la Festivalul Internațional al Teatrului de Animație "Bucurii pentru copiii, spectacole de colecție", organizat de Teatrul "Ţăndărică" din Bucureşti. Tot în același an, spectacolul a fost recompensat cu Premiul special al juriului la Festivalul Internațional "Gulliver" din Galați.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Andrei Dombrovschi/ Vlad Ajder, Gina Geru, Adina Ariton, Nicole Lungu, Cosmin Cosma. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Pepino. Durata spectacolului este de 50 minute și se adresează unui public de la 3 ani în sus.

Citit 987 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 02:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.