Trei spectacole pe teme actuale pentru gălăţeni

Trei spectacole pe teme actuale pentru gălăţeni
Imagine din spectacolul "Angajaţi-mă!" foto Cornel Gingăraşu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În acest sfârşit de săptămână, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" vă aşteaptă la trei spectacole, toate pe teme extrem de actuale în societatea românească în acest moment, de la nevoia de statut social şi de apartenenţă la un grup, la căutarea de sine şi relaţia cu propria copilărie, cu rădăcinile.  

 

Vineri, 23 februarie 2024, la ora 18,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă, la Sala Studio (public pe gradene), spectacolul "Un loc bun de muncă", o monodramă scrisă şi interpretată de tânărul Laurențiu Bobeică, actor la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați. Spectacolul abordează teme actuale precum depresia, divorțul, abandonul familial, nevoia de statut social, nevoia de apartenență la un grup, teme care trezesc în publicul privitor empatie.

Tot vineri, 23 februarie 2024, de la ora 19,00la Sala Mare (public pe gradene), se va juca o nouă reprezentație a celei mai noi producții: spectacolul "Angajaţi-mă!", o creație colectivă cu inserții din „Oleanna” de David Mamet, „Hamlet” de W. Shakespeare și „Pescărușul” de A.P. Cehov, susţinută de actorii Ama Beschieru și Robert Ioan, laureați ai Marelui Premiu „ŞTEFAN IORDACHE” - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, 2023.

Comedie amară, auto-ironică, "Angajaţi-mă!" explorează condiția proaspeților absolvenți de actorie din România, iar actorii Ama Beschieru şi Robert Ioan spun că au dorit să facă un spectacol care să vorbească despre temerile, frustrările, neputințele și ambițiile actorilor aflaţi la început de drum, dar şi despre speranţa şi credinţa care îi fac să meargă mai departe.  

Spectacolul este nerecomandat minorilor sub 14 ani şi conține lumini puternice.

Sâmbătă, 24 februariela ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul ”MaMe” o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.  Spectacolul i-a adus lui Cristian Ban o nominalizare la Premiul UNITER pentru cea mai bună regie în 2021.

Distribuția: Mama lui Radu - Svetlana Friptu, Radu - Radu Horghidan, mama lui Ionuț - Ana Maria Ciucan, Ionuț - Ionuț Moldoveanu, mama lui Ștefan - Elena Anghel, Ștefan - Ștefan Forir, mama lui Răzvan - Oana Mogoș, Răzvan - Răzvan Clopoțel. 

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Citit 1419 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.