PREMIERĂ NAŢIONALĂ la Galaţi/ „Călătorie spre centrul pământului”, în variantă 3D

PREMIERĂ NAŢIONALĂ la Galaţi/ „Călătorie spre centrul pământului”, în variantă 3D

Foto Monica Zanet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
2 comentarii


Începutul de an aduce un spectacol fascinant la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”. În această duminică, de la orele 10,30 şi 12,00, va avea loc premiera spectacolului tridimensional „Călătorie spre centrul pământului”, după Jules Verne. Este vorba despre o colaborare inedită între trupa de actori a Teatrului "Gulliver" cu regizorul Radu Dinulescu şi cineastul belgian Armand Richelet-Kleinberg, cel care semnează animaţia 3D stereoscopică, realizarea filmului, muzicii şi a coloanei sonore. Păpuşile care ne conduc în acestă aventură spre centrul pământului au fost realizate de scenograful Vlad Tănase şi prind viaţă prin mânuirea iscusită a actriţelor Adina Ariton, Elena Marin, Gina Geru şi Ramona Păuc, în timp ce vocea prezentatorului este a actorului Marian Sterian.

În montarea de la "Gulliver" regăsim doi oameni şi o călăuză care încearcă să ajungă, prin craterul unui vulcan, direct în centrul ”incandescent” al pământului, în ciuda tuturor teoriilor ştiinţifice. O experienţă unică, prima de acest gen din lume, un spectacol la modă care poate satisface gusturile tuturor generaţiilor.
Pentru vizionarea acestui spectacol-eveniment, publicul va primi ochelari 3D activi cu care va urmări imaginile tridimensionale proiectate pe un ecran din pânză, în spatele căruia sunt mânuite păpuşile.

„Momentan, spectacolul va avea loc în sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, pentru că, din păcate, nu avem suficienţi ochelari 3D pentru a-l putea prezenta în sala mare. Sperăm că, în curând, vom achiziţiona mai multe perechi”, a menţionat Eduard Sişu, directorul Teatrului "Gulliver".
Este pentru prima dată când regizorul Radu Dinulescu montează un spectacol la Teatrul "Gulliver". Radu Dinulescu este unul dintre cei mai apreciaţi şi premiaţi regizori români la nivel naţional şi internaţional, spectacolele acestuia fiind nelipsite de la Festivalul din Avignon, cel mai mare festival de teatru din Europa.
Reprezentaţiile se adresează copiilor cu vârsta de peste 8 ani.

Biletele se pot cumpăra înainte de începerea spectacolelor, preţul acestora fiind de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

De asemenea, în viitorul apropiat, actorii de la "Gulliver" vor începe repetiţiile pentru „Cenuşăreasa”, un spectacol care va fi pus în scenă la cererea publicului. În plus, pregătirile pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” sunt în toi. Festivalul va avea loc în perioada 16-21 mai şi îşi propune să aducă în faţa publicului gălăţean, pe lângă spectacolele pentru copii şi adulţi, şi o varietate de activităţi în aer liber, destinate celor mici.

Citit 1613 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2016 10:10

2 comentarii

 • postat de Un cititor Luni, 18 Ianuarie 2016 09:14 82.137.9.*** Link la comentariu
  0
  1

  Admin.: Mulţumim pentru sesizarea greşelii!

  Raportează
 • postat de Ioana Duminică, 17 Ianuarie 2016 16:23 109.166.129.*** Link la comentariu
  0
  0

  Asadar spectacol cu imagini 3D inseamna spectacol tridimensional. Interesant...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.