TIMP LIBER GALAȚI | La Teatrul Dramatic, (re)găsiţi altfel "O scrisoare pierdută"

TIMP LIBER GALAȚI | La Teatrul Dramatic, (re)găsiţi altfel "O scrisoare pierdută"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"O scrisoare pierdută", montare de Eugen Făt (spectacol de autor!) după Caragiale, deja foarte aplaudata premieră a Teatrului Dramatic, ne aşteaptă mâine, 17 decembrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a teatrului. Sala de spectacol devine la un moment dat scenă, de la balcoane şi până la rampă, se joacă peste tot, din culise pe hol, totul este de o veselie bufă, ca într-o "Chiriţă" modenă sau "Ubu roy"! Actorii beneficiază din nou de şansa de a rămâne puternic în amintirea unui spectacol meticulos construit pe gagul scenic, mai puţin pe arhicunoscutul text caragialian. Practic, auzi ceva drag şi cunoscut, dar vezi ceva nou! Regizorul renunţă chiar la unele replici foarte cunoscute, aduce câteva noi, actualizând: se vorbeşte în spaniolă sau în maghiară, Pristanda bea "Chivas" cu prefectul.

Excelent cuplul Carmen Albu (Zoe) şi Ion Moldoveanu (Tipătescu) şi e o bucurie să urmăreşti întreaga distribuţie: Petrică Păpuşă (Trahanache, cu prestanţă), Dan Căpăţână (Agamiţă, cu Parkinson!), Gabriel Constantinescu (de remarcat în Cetăţeanul turmentat), Răzvan Clopoţel (poliţaiul Pristanda, primul actor aplaudat, chiar înainte de spectacol), Vlad Ajder (excelent mozaic, în Caţavencu), Lică Dănilă (Farfuridi) şi George Breabăn (Brânzovenescu), ambii cu accent maghiar, figuraţie serioasă - Mihai Luchiancenco, Aurelian Mihalache, Marius Dumitru, Laurenţiu Buzilă, Valentin Dumitru, Paul Cimpoieşu. Trei copiii, care (se) joacă de-a Zoe, Tipătescu şi Caţavencu -  Sara Drăguţ, Rareş Jaşcu şi David Călinescu. Mită electorală, pauză (spectacol de două ore, dar trec repede!) întreruptă de îndemnuri la vot, o nebunie!

Este "un proiect  de autor în primul rând, este total atipic felului în care am lucrat până acum", declara, înainte de premieră, regizorul perfecţionist al piesei, care a "şurubărit" până la premieră.

Citit 3438 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.