Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
4 comentarii

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie, devenit tradiţie pentru instituţia organizatoare, Teatrul Dramatic "Fani Tardini", se va desfăşura, începând de săptămâna viitoare, între 7 şi 15 octombrie.

Va fi o adevărată sărbătoare a râsului, la care sunt invitaţi toţi gălăţenii, pentru că au de unde alege: în cele nouă zile de festival au fost programate 18 spectacole, două colocvii şi trei workshop-uri. Vor poposi la Galaţi trupe din Bucureşti, Oradea, Baia Mare, Brăila, Buzău, Constanţa, Petroşani, dar şi din Chişinău.

Va fi o avalanşă de spectacole bune venite din Capitală. Vor urca pe scena gălăţeană trupe de la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale", Teatrul "Metropolis", Teatrul de Artă, Teatrul de Comedie, ARCUB, Teatrul "Odeon", Teatrul  Mic, Teatrul "Bulandra". Vor juca actori foarte buni, din generaţia tânără, alături de nume care au scris istorie Oana Pellea, Dana Dogaru, Dan Condurache. De asemenea, selecţionerul spectacolelor, Doina Papp, publicist şi critic de teatru, a ales piese regizate de nume consacrate - Andrei  Şerban, Gelu Colceag, Felix Alexa, alături de regizori care au început deja să  scrie  istorie, Mimi Brănescu şi Radu Iacoban.

Vor fi spectacole clasice - "Ursul" (Cehov), "Soldatul de ciocolată" (Bernard Shaw), "Zăpezile de altădată" (Dumitru Solomon), "Casa Zoikăi" (Bulgakov), "Idolul  şi Ion Anapoda" (G. M. Zamfirescu), "Don Juan" şi "Avarul" (Moliere), dar şi autori  moderni şi contemporani - "Şi negru, şi  alb, şi gri" (Mimi Brănescu), "After Hours" (Radu Iacoban), "O femeie singură" (Dario Fo şi Franca Rame). 

Teatrul gazdă va intra în festival cu o comedie shakespeariană, regizată de Eugen Gyemant, "Visul unei nopţi de vară".

Spectacolele se vor desfășura atât în Sala Mare şi Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, cât şi în Sala Mare a Teatrului Muzical „Nae Leonard”.

Preţurile spectacolelor variază între 10,50 lei şi 52,50 lei, iar un abonament pentru toate spectacolele costă 520 lei. Biletele şi abonamentele se vor pune în vânzare de luni, 2 octombrie. Programul casieriei este deschis zilnic între orele 9,00-13,00 şi 17,00-19,00.

Colocviile vor fi susţinute de regizorul Alexandru Darie şi actorul Virgil Ogăşanu. Atelierele de teatru vor fi ale prof. univ. Octavian Jighirgiu de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, dar şi ale prof. univ. Adrian Titieni de la UNATC Bucureşti.

Citit 3936 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 01:12

4 comentarii

 • postat de sila Luni, 02 Octombrie 2017 20:29 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  1

  Cum e posibil ca in prima zi la casa de bilete sa nu mai fie bilete?! Au luat smecherii cu relatii din oras bilete si au rezervat tot desi scrie pe site ca nu se rezerva si noi fraierii stam la rand degeaba? Sa spuna directorul cate invitatii si bilete s-au dat in mod incorect ca sa stim si noi. E inadmisibil asa ceva...si ne mai miram de ce nu vine lumea la teatru si pleaca in alte orase!

  Raportează
 • postat de alt spectator Luni, 02 Octombrie 2017 12:05 82.76.9.*** Link la comentariu
  0
  1

  confirm cele spuse de spectator, azi am fost a 2 persoana inainte de a deschide casa de bilete la unele spectacole nu mai existau bilete, la altele erau date cam 70-80% din locuri. Asta e PCR-ul functioneaza si in cultura (pile cunostinte relatii)

  Raportează
 • postat de Spec tator Luni, 02 Octombrie 2017 09:26 193.231.148.*** Link la comentariu
  0
  2

  Nu incepe bine: la ora 9, in prima zi de punere in vanzare a biletelor, la casa teatrului, la majoritatea spectacolelor, nu mai sunt bilete decat in ultimele 2 randuri sau la loja.
  Probabil ca pe undeva pe sus e o sete teribila de cultura .....

  Raportează
 • postat de RasuPlansu Vineri, 29 Septembrie 2017 18:00 108.245.201.*** Link la comentariu
  0
  5

  Cam tarziu . Sarbatoarea Plansului a inceput in Ianuarie 1990 , iar asta incepe abia acum ...cam tarziu.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.