Unde aveţi voie să creşteţi găini şi animale de curte

Unde aveţi voie să creşteţi găini şi animale de curte
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 260 din 26 aprilie 2018, care poate fi consultată pe portalul Primăriei municipiului Galaţi - www.primariagalati.ro, prevede reguli clare în privinţa creşterii altor animale decât cele de companie.

"Creşterea animalelor şi a păsărilor, altele decât cele de companie, este interzisă în municipiul Galaţi, cu excepţia zonelor Fileşti, Barboşi si Bădălan. Creşterea animalelor şi păsărilor în aceste zone este permisă numai cu respectarea obligaţiilor sanitar-veterinare şi a normelor de igienă în vigoare", dispune regulamentul.

Documentul interzice ferm creşterea animalelor şi a păsărilor în cartierele de blocuri de locuinţe şi zonele adiacente acestora pe o rază de 250 de metri, precum şi creşterea acestora în blocuri de locuinţe sau în imobile proprietatea municipiului Galaţi. De asemenea, sunt stipulate şi interdicţiile de a constitui în mod abuziv pe domeniul public împrejmuiri şi adăposturi de animale şi păsări şi de a incinera sau abandona deşeurile de origine animală pe terenuri de orice fel, indiferent de forma de proprietate. Deţinătorii acestor animale au obligaţia de a face periodic sau ori de câte ori este necesar lucrări de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, dar nu mai rar de 6 luni.

Documentul interzice lăsarea liberă a păsărilor şi animalelor pe domeniul public. Animalele şi păsările găsite libere şi nerevendicate de nimeni la constatare vor fi transportate şi adăpostite prin grija operatorului desemnat în acest sens. Ele vor putea fi ridicate de către proprietarii acestora în termen de cinci zile de la preluare, numai după plata amenzilor şi a cheltuielilor de întreţinere aferente, iar animalele neridicate vor fi valorificate. Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 - 1.500 de lei.

Citit 23020 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 19:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.