O masă de aer polar vine peste România. Marți și miercuri va fi foarte frig

O masă de aer polar vine peste România. Marți și miercuri va fi foarte frig
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un vortex polar va aduce în Romania ninsori, ploi și vânt puternic, în special marți și miercuri, iar la munte sunt așteptate ninsori.

„Țara noastră va avea în mai multe zone câteva zile cu un aspect de vreme mai degrabă de sfârșit de iarnă. Înseamnă precipitații mixte și în zonele joase, nu numai la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, Moldova. Mai ales marți sunt de așteptat precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, iar în zona mai înaltă se va depune un strat nou de zăpadă, consistent, în jurul a 20 de centimetri. Unde nu vor fi precipitații mixte, în sudul țării, va ploua abundent, este efectul acelui ciclon dinspre Marea Mediterană.

Vor fi intensificări ale vântului în toată țara, care vor duce la o senzație sporită de frig, iar temperaturile, începând de marți vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Vor fi cu 10, poate chiar și 15 grade mai coborâte decât normalul perioadei. Adică, marți ne așteptăm la maxime doar între 2 și 10 grade, și poate miercuri chiar să nu mai depășim 7-8 grade. Vor scădea și temperaturile din cursul nopților, dar un cer mai acoperit va opri oarecum o scădere foarte puternică a valorilor de temperatură. Chiar și așa, temperaturi în jurul a 0 grade sunt posibile în partea de nord și de centru a țării, în special în zonele depresionare”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al ANM, la Digi24.

După acest episod de vreme rece, temperaturile vor fi în creștere, o creștere care nu va aduce temperaturi mai mari de 15 grade, în varianta cea mai optimistă.

Vremea se anunță capricioasă și în săptămânile viitoare.

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.