Fascinanta poveste a cuptorului pe lemne - de la arhaica vatră pe foc, până la cuptorul modern de astăzi!

Fascinanta poveste a cuptorului pe lemne - de la arhaica vatră pe foc, până la cuptorul modern de astăzi!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cuptorul pe lemne este un dispozitiv vechi care a fost utilizat de secole pentru a găti și a încălzi alimentele atât de necesare supraviețuirii. Înainte de apariția cuptoarelor moderne pe gaz sau electrice, oamenii se foloseau de gratar sau cuptoare arhaice pe lemne, pentru a găti alimente în casă sau în aer liber, în grădină sau curte.

Originea cuptorului pe lemne este incertă, dar se crede că a fost dezvoltat încă din antichitate, în jurul anilor 500-600 î.Hr. în Egiptul antic sau în Grecia antică. Primele cuptoare pe lemne erau niște simple vetre pe foc, construite din lut și formate în jurul unui foc deschis. Acestea au fost îmbunătățite de-a lungul timpului cu introducerea unor caracteristici precum un interior izolat, un grătar pentru a susține alimentele și un sistem de ventilație pentru a permite aerului cald să circule uniform.

Cu timpul, cuptoarele pe lemne au devenit mai complexe și mai sofisticate, cu caracteristici precum termometre, timere, geamuri termorezistente și sisteme de ventilație avansate. În prezent, cuptoarele pe lemne sunt utilizate în mod obișnuit în gospodării, restaurante și brutării, unde sunt preferate pentru a oferi un gust autentic și o textură tradițională alimentelor preparate în ele.

Unele dintre aceste cuptoare moderne sunt și modelele italiene de la Alfa Forni disponibile acum și în oferta PEFOC.RO. Firma italiană este lider mondial în fabricarea cuptoarelor rezidențiale pe lemne și gaz pentru curte și terase, datorită tehnologiilor și design-ului original, brevetate de către companie. În alte cuvinte, dacă iubești gustul de pizza, pâine și plăcinte coapte pe vatră, acest cuptor de gradina inedit, s-ar putea să fie cea mai bună achiziție pentru sesiuni de gătit în grădina sau terasa casei tale.

Materialele folosite sunt rezistente la condiții meteo nefavorabile și au o capacitate deosebită de izolare termică, aceste cuptoare puternice ajungând la temperaturi de până la 500°C în numai 10 - 15 minute și gătesc o pizza tradițională foarte rapid, reducând astfel consumul de energie și timpul de așteptare.

Datorită tehnologiilor patentate care combină cărămida refractară la interior cu o structură exterioară din oțel inoxidabil, cuptoarele Alfa One se încing într-un timp extrem de scurt. Sunt ușor de folosit și sunt gata de utilizare după despachetare fără să trebuiască să faci lucrări de construcție, tâmplărie sau reamenajare. Așezi cuptorul unde vrei, în grădină, în curte sau pe terasa unui restaurant și te bucuri în cel mai scurt timp de pizza, pâine, plăcinte, fripturi și deserturi calde.

Deși aceste cuptoare speciale sunt perfect adaptate pentru a coace pizza autentică la 450°C, nimic nu te oprește să le folosești la temperaturi mai joase pentru a coace pâine, cozonaci, plăcinte, fripturi, legume, prăjituri sau orice alte preparate îndrăgite cu care să-ți surprinzi familia sau gașca numeroasă de prieteni gurmanzi.

Așadar, dacă ești curios și nerăbdător să experimentezi gătitul pe vatră în stil veritabil italian, accesează chiar astăzi, magazinul on-line www.pefoc.ro și alege în funcție de buget, o întreaga gamă de cuptoare, dar și grătare clasice pe cărbuni, grătare pe gaz și grătare premium Weber grill -  perfecte pentru gătit afară sau indoor.

În plus, transportul produselor voluminoase este asigurat până la tine acasă și extrem de rapid, în maximum 48 de ore de la confirmarea livrării! Așadar, încă un motiv suplimentar să apelezi la produsele și serviciile premium ale unei echipe de profesioniști desăvârșiți.

(P)

Citit 475 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 09:53