Un curs de comunicare te va învăța că modul în care transmiți mesajul este totul!

Un curs de comunicare te va învăța că modul în care transmiți mesajul este totul!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Într-o lume în care oamenii și organizațiile interacționează în moduri tot mai complexe, capacitatea de a comunica eficient face de multe ori diferența între reușită și eșec, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

În mediul de business, există numeroase împrejurări în care este necesară transmiterea unor mesaje. Este vorba despre ședințele de lucru, dar și despre negocierile cu partenerii de afaceri sau despre ofertele prezentate potențialilor clienți.

Indiferent dacă toate aceste tipuri de interacțiuni se desfășoară față în față, în cadrul unei convorbiri telefonice sau online, în mediul virtual, succesul transmiterii unui mesaj poate fi sporit de participarea la un curs de comunicare organizat de Brightway. Tot mai multe companii au conștientizat acest lucru și le oferă angajaților o astfel de oportunitate de dezvoltare personală și profesională.

Cine are nevoie de un curs de comunicare?

Un training de acest tip se dovedește folositor pentru toți managerii și antreprenorii care își propun să comunice eficient cu membrii echipei. De asemenea, utilitatea sa este evidentă pentru toți profesioniștii, indiferent de domeniul de activitate, care au interacțiuni cu parteneri de afaceri, furnizori sau clienți.

Așadar, un curs de comunicare se adresează persoanelor care simt nevoia de a avea la îndemână instrumente profesionale care să le permită gestionarea tuturor tipurilor de interacțiuni sociale. Prin învățarea regulilor comunicării asertive, ei vor putea construi relații de colaborare mai bune, sănătoase, care permit o îmbunătățire vizibilă atât a performanței proprii, cât și a tuturor celor cu care interacționează.

Avantajele de care ai parte prin participarea la un curs de comunicare

Organizațiile și companiile ai căror angajați au participat la un astfel de training au observat mai multe efecte pozitive. Cel mai evident ține de diminuarea considerabilă a frecvenței și a intensității conflictelor, ceea ce permite economisirea de timp și de energie și utilizarea lor în direcții constructive.

Diminuarea conflictelor duce la reducerea stresului fiecărui angajat în parte și, automat, îl ajută pe acesta să dea un randament tot mai bun la locul de muncă. Lucrul în echipă se desfășoară cu mai mult succes, atunci când există o cooperare reală, iar disputele sunt depășite.

Astfel de rezultate devin posibile datorită faptului că participanții la un curs de comunicare asertivă își însușesc o serie de informații teoretice și de metode practice care le permit să înțeleagă punctul de vedere, principiile și sentimentele interlocutorilor, renunțând la prejudecăți. În egală măsură, reușesc să își prezinte în mod rațional și fără a fi afectați de emoții negative propriile idei și propuneri.

Pentru obținerea progresului dorit, în cadrul trainingului este studiat, din punct de vedere al neuroștiinței, modul în care fiecare persoană își formează obiceiurile și deprinderile. Astfel, fiecare angajat descoperă la sine propriile minusuri, reușește să le corecteze, și în același timp știe cum să reacționeze atunci când interlocutorii se confruntă cu probleme similare.

Dispar, prin urmare, o serie de probleme care provocau anterior o mare risipă de energie sau pierderea unor resurse valoroase. De exemplu, diferențele de opinie nu se mai transformă în rivalități și dispute personale. De asemenea, nu mai există vreo persoană care să nu aibă curajul de a-și exprima punctul de vedere.

În concluzie, un curs de comunicare asertivă se dovedește de folos pentru orice profesionist, indiferent de poziția pe care o ocupă în cadrul unei companii sau de ramura economică în care își desfășoară activitatea.

(P)

 

Citit 316 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 16:57