Treci printr-o perioadă grea? Iată 3 cărți de dezvoltare personală care îți vor fi alături!

Treci printr-o perioadă grea? Iată 3 cărți de dezvoltare personală care îți vor fi alături!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când te confrunți cu anumite probleme, ți se poate întâmpla să uiți că nu ești singura persoană care trece prin momente de impas ori care își pune anumite întrebări. Însă, din fericire, există numeroase metode prin care poți profita de cunoștințele celor care au trecut prin experiențe similare cu ale tale.

Una dintre aceste căi se referă la lectura unor carti dezvoltare personala, prin intermediul căreia vei afla mai multe despre tine, despre cei din jur și vei găsi răspunsuri la întrebările care te frământă.

 Având în vedere faptul că industria dezvoltării personale se află într-o expansiune continuă, poate fi dificil să alegi autori în care să ai încredere și cărți care să te ajute cu adevărat. Din acest motiv, în cele ce urmează, vei descoperi o selecție de cărți de dezvoltare personală și motivaționale pe sprijinul cărora te poți baza garantat. Așadar, iată doar câteva exemple!

 Cele patru frici care ne împiedică să fim noi înșine Eudes Séméria

 Conform psihologului clinician care a scris această carte, există patru frici comune, cu care majoritatea persoanelor se confruntă când ajung la vârsta adultă. Prima este frica de a crește, asociată cu sindromul Peter Pan, de care suferă cei care fug de responsabilitățile maturității. A doua este frica de afirmare – exprimată prin evitarea asertivității și asumarea unui rol în societate.

 Cea de-a treia frică a adultului modern este cea de a lua o decizie, respectiv, de a acționa. Nu în ultimul rând, este discutată frica de abandon, care se manifestă în diferite moduri în relațiile cu cei din jur. Toți adulții s-au confruntat, la un moment dat în viață, cu cel puțin una dintre cele patru temeri.

 Dacă ai dori să descoperi mai multe despre cele patru frici și despre cum pot fi depășite, lectura acestei cărți de dezvoltare personală te va ajuta enorm. În momentul de față, este redusă cu 40% pe site-ul libăriei Librex, așa că grăbește-te să o comanzi. Vei descoperi un tratat teoretic și practic, extrem de util în viața de zi cu zi!

 

 De ce medităm. De la știință la practică Daniel Goleman, Tsoknyi Rinpoche

 Atunci când te simți copleșit de responsabilități, când gândurile apăsătoare nu te lasă să te odihnești corespunzător, cea mai simplă soluție la care poți apela este meditația. Totuși, simplul exercițiu nu te va ajuta dacă nu înțelegi știința din spatele acestei practici.

 Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, citește „De ce medităm”, semnată de Daniel Goleman (autorul unei dintre cele mai populare cărți de dezvoltare personală din toate timpurile, „Inteligența interpersonală”) și de Tsoknyi Rinpoche (unul dintre cei mai renumiți învățători tibetani din toate timpurile).

 Creierul fericit – Loretta Graziano Breuning

 Pornind de la ideea că plăcerea poate fi augmentată începând cu obiceiuri care nu aduc foarte multă plăcere inițial, Loretta Breuning scrie ceea ce este considerată a fi prima carte despre cei patru hormoni din creier, responsabili cu fericirea: dopamina, serotonina, endorfina și oxitocina.  

 Ideile principale ale acestei cărți dezvoltare personală sunt că nimic nu te va face fericit pentru totdeauna, că a trăi înseamnă a lua decizii în mod constant și, nu în ultimul rând, că hormonii asociați cu „nefericirea” (de exemplu, cortizolul) sunt la fel de importanți ca hormonii fericirii. Mai multe detalii găsești în cartea „Creierul fericit”, o carte extrem de utilă și interesantă.

(P) 

Citit 453 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 14:34