Cum poţi vedea pe internet cât ai COTIZAT pentru PENSIE

Cum poţi vedea pe internet cât ai COTIZAT pentru PENSIE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Cu ajutorul contului se pot descărca formulare şi cereri tip


Gălăţenii îşi pot deschide un cont personal pe site-ul www.cnpp.ro, în baza căruia vor putea avea acces la diferite informaţii cu privire la pensii, aflăm de la directoarea Casei Judeţene de Pensii, Ana Denis Aramă.

Contul personal poate fi deschis pe portalul Casei Naţionale de Pensii (CNP), la secţiunea „De ce să îmi fac cont?“ În cadrul acesteia, se dă click pe butonul „Completează formular“. După completarea cererii de deschidere a contului, aceasta trebuie printată, semnată şi depusă personal la ghişeul Casei Judeţene de Pensii Galaţi (CJPG). Solicitantul trebuie să aibă buletinul de identitate la el şi copie pe care trebuie s-o depună odată cu cererea. După aprobarea contului, solicitantul va primi o informare pe adresa de e-mail (e obligatoriu să deţină aşa ceva, pentru a putea primi un link pentru confirmare şi setarea parolei pentru activarea contului, care sunt valabile 48 de ore). Reprezentanţii CNP motivează că depunerea personală a cererii la ghişeul caselor judeţene este determinată de asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal. Pentru detalii se mai poate accesa pagina https://www.cnpp.ro/web/guest/solicitare-acces-online.

Cum te ajută un astfel de cont

Având un astfel de cont, puteţi vizualiza datele din carnetele de muncă, stagiile anuale şi lunare, începând cu aprilie 2001, informaţii din declaraţiile D112 depuse de angajatori, ca şi informaţii referitoare la viramentele la Pilonul II, la pensia comunitară, la debitele din executare silită şi din fişa financiară. "E important că poţi vedea care e stagiul de cotizare, pentru că tu poţi lucra zilnic opt ore, iar angajatorul să nu-ţi deconteze decât pentru patru ore. Pe cont, informaţiile vor fi actualizate lunar", susţine Ana Denis Aramă.

De asemenea, tot de pe acest cont se pot descărca diferite tipuri de formulare şi cereri necesare pentru solicitarea pensiei, pentru modificări în calcului pensiei sau pentru obţinerea unui bilet de tratament.

Citit 6166 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.