Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

În arhiva Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi se află în continuare mii de carnete de muncă, aparţinând unor persoane care au lucrat în domeniul privat, în judeţul Galaţi, în perioada 1991-2010. Numărul mare al acestor documente blochează o bună parte din spaţiul de depozitare al instituţiei.
De la 1 ianuarie 2011, nu se mai fac înregistrări în carnetele de muncă ale angajaţilor. Astfel, aceste documente au rămas la noi şi le stau la dispoziţie titularilor. În multe cazuri, carnetele aparţin unor persoane care au plecat în străinătate. În 2011, atunci când au fost făcute modificările legislative, aveam peste 19.000 de carnete.
Carnetul de muncă este necesar în momentul depunerii dosarului pentru pensionare. Pentru a vă ridica documentul de la sediul ITM Galaţi, aveţi nevoie de buletin sau de cartea de identitate. Carnetul de muncă i se eliberează doar titularului sau unui reprezentant al acestuia, pe baza unei împuterniciri notariale.
Programul de lucru cu publicul al ITM Galaţi (str. Regiment 11 Siret nr. 46-A) este de luni până joi, în intervalul 8,00-16,00, şi vineri, între 8,00 şi 14,00.        

Citit 2026 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2017 18:42

1 comentariu

  • postat de Document sau nu Luni, 10 Iulie 2017 21:54 Link la comentariu
    0
    0

    Ce faci daca iti lipseste la pensionare(pierdere, distrugere de exemplu...).Sa se scaneze si sa se elibereze un listing...sa existe o singura inregistrare, agreata si semnata de om. Iar daca nu conteaza ca il perzi, de ce sa fie nevoie de el la pensionare, sau de ce sa-l mai ridici? Sau si mai grav, la calcul eronat sa ti se ceara sa-l aduci pentru confruntare?! Ce e cu ambiguitatea asta?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.