Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

În timpul verii, chiar dacă eşti însărcinată, eşti tentată să petreci timp în baia razelor de soare, pentru o strălucire perfectă a pielii. Dar, înainte de a-ţi pregăti costumul de baie pentru plajă, ia în considerare modul în care razele UV afectează atât sănătatea ta, cât şi pe cea a copilului.

Un studiu arată că, după expunerea la radiaţiile UV, apare degradarea acidului folic. Deoarece acidul folic este necesar pentru creşterea şi dezvoltarea copilului, acesta prezintă un argument solid pentru a rămâne departe de razele soarelui, în timpul sarcinii. "Lipsa acidului folic determină, uneori, deformări fizice. Obţinerea suficientă a acidului folic este deosebit de importantă în timpul primului trimestru. În timp ce legătură dintre expunerea la lumina solară şi rănirea fătului nu este complet dovedită, rămânerea în afară soarelui şi protejarea corpului este o decizie înţeleaptă, în primele luni de sarcină", explică dr. Silviu Istoc, medic în obstetrică-ginecologie, citat de clickpentrufemei.ro.
De asemenea, excesul de hormoni feminini din organism, în timpul sarcinii, prezintă probleme specifice pentru piele, atunci când te expui la soare. Melasma, uneori cunoscută sub numele de mască de sarcină, apare atunci când zona de deasupra buzei devine hiper-pigmentată. În timp ce aspectul se estompează după sarcină, expunerea la lumina soarelui întunecă pigmenţii în timpul sarcinii, făcând pielea întunecată mai vizibilă. Expunerea la soare şi supraîncălzirea sunt asociate cu greaţă, ameţeli şi chiar malformaţii fizice la copilul în creştere.

Foloseşte cremă de protecţie solară!

"Dacă, totuşi, vei ieşi la soare, trebuie să-ţi protejezi pielea şi pe copilul în creştere de penetrarea razelor UVA şi UVB (cele două tipuri de raze ultraviolete care străpung stratul de ozon şi ajung în atmosferă - n.r.) utilizând o protecţie solară adecvată. Protecţia solară nu îi va face rău copilului. Foloseşte o cremă cu factor de protecţie de 30 sau mai mare şi aplică crema la fiecare două ore, după ce ai transpirat sau după ce ai fost în apă. Dacă este posibil, acoperă pielea şi protejează-te cu o pălărie, pentru a evita arsurile solare", adaugă dr. Silviu Istoc.        

Citit 2982 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2017 20:40

1 comentariu

  • postat de La Soare, nu, în apă liniștită, bazin sau la mare, da, fără efort, numai relaxare. Duminică, 13 August 2017 02:20 Link la comentariu
    0
    1

    Expunerea la Soare, nu, dar baie în marea liniștită, fără valuri sau bazin, este chiar indicat, fără efort, doar relaxare. Și la plajă, nu pe nisip așezat, este destul de infect nisipul, la așa aglomerație.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.