Dublă lansare de carte, la Librăria Humanitas

Dublă lansare de carte, la Librăria Humanitas
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri, 8 decembrie, începând cu ora 18,00, gălăţenii sunt invitaţi la Librăria "Humanitas", la o dublă lansare de carte - "Recunoştinţă" şi "Unchiul Tungsten", de Oliver Sacks, titluri recent apărute la Editura "Humanitas". În cadrul evenimentului vor vorbi Doru Căstăian şi Gheorghe Silvestrovici, medic primar psihiatru.

Volumul "Recunoştinţă" conţine patru eseuri, scrise de Oliver Sacks între anii 2013 şi 2015, care au apărut mai întâi în "The New York Times", bucurându-se de un succes enorm. Ele oglindesc întreaga sa existenţă şi în acelaşi timp pot fi privite ca o odă adusă unicităţii fiecărei fiinţe umane şi ca o mărturie de recunoştinţă pentru darul vieţii.

"Unchiul Tungsten" s-a născut din fascinaţia pentru metale, reacţii chimice, fotografie, radioactivitate, poveştile lui H.G. Wells şi, mai ales, pentru tabelul lui Mendeleev. În această fermecătoare carte de amintiri care îi completează memoriile ("În mişcare. O viaţă", Humanitas, 2015), Sacks scrie povestea lui de dragoste cu ştiinţa şi îşi evocă viaţa din copilărie în mijlocul unei familii numeroase, ale cărei personaje principale sunt o mamă chirurg, un tată medic de familie şi, fireşte, unchiul Tungsten, fabricantul de becuri atotştiutor, care i-a dezvăluit secretele chimiei.

Citit 1669 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2017 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.