Gălăţenii iubind Gălăţeanul

Gălăţenii iubind Gălăţeanul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ceremonia din Catedrala Episcopală, Prea Fericitul Părinte Daniel i-a binecuvântat pe creştinii care au participat la Sfânta Liturghie pe esplanada Catedralei Episcopale, frumoasa mănăstire din centrul Galaţilor devenind neîncăpătoare.

La anunţul  de ridicare în rang a Episcopiei la cel de Arhiepiscopie şi a Păstorului nostru la demnitatea de Arhiepiscop, creştinii şi-au manifestat bucuria prin aplauze şi făcându-şi apoi semnul Sfintei Cruci. Un duh de pace trona peste întreaga Biserică vie şi bucuria se citea în privirile celor de faţă.

„A fost o zi cu multă pace de la Dumnezeu şi cu multă sfinţenie adusă de Sfinţii Mucenici şi de Prea Fericitul nostru Patriah Daniel, ne-a spus domnul Radu Covalenco, gălăţean care trăieşte în Tecuci, în vârstă de 60 de ani. Am venit special de la Tecuci la Galaţi pentru că nu puteam pierde un aşa moment. L-am văzut pe Prea Fericitul Patriah Daniel la televizior slujind, dar acum am făcut parte din această adunare şi l-am văzut de aproape. Este un liturghisitor aparte...”

„Dumnezeu m-a ajutat să particip şi în 1990, la Biserica «Sfântul Nicolae» din Galaţi când era aşezat Înalt Prea Sfinţitul Casian în treapta de episcop vicar. A primit atunci numele de „Gălăţeanul” şi Dumnezeu l-a iubit atât de mult pe Arhiepiscopul nostru încât putem spune că este, cu adevărat, Gălăţeanul care a purtat cu demnitate şi cu verticalitate crucea lui Hristos. Înalt Prea Sfinţitul Casian este cel mai fervent gălăţean care ne face cinste. Dacă ar înţelege toţi să-i urmeze exemplul!...”

„Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a învrednicit să trăiesc şi această sărbătoare, ne-a mărturisit doamna Anicuţa Tudose, maică de preot. Sunt şi mai bucuroasă că am primit o binecuvânare de la Prea Fericitul Părinte Daniel, ceea ce nu speram. Slujba de astăzi a fost pe măsura eforturilor şi a păstoririi Înalt Prea Sfinţitului Casian. Nu am mai văzut atâţia ierarhi laolaltă, atâta har şi atâta pace... „

Ziua de 27 septembrie, anul Domnului 2009, a fost o zi în care creştinii de la Dunărea de Jos au adunat  în suflet frânturi de nemurire, clipe de neuitat pe care le-au luat drept roade duhovniceşti ce încununează aleasa slujire a Arhiepiscopului nostru.

Citit 712 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.