Expoziţie de icoană pe sticlă la Stockholm

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Românii din Regatul Suediei sunt invitaţi, astăzi, ora 18.00, la o frumoasă expoziţie de icoană pe sticlă *

„Prezenţa Sfinţilor Capadocieni în iconografia populară” este tema pentru care pictoriţele Teodora Simona Roşca, Cornelia Giurgiuman şi Niculina Albu din Cluj au aşezat chipuri de icoană pe sticlă, după vechile modele specifice zonei Transilvaniei.

Pun în valoare veşnicia Sfinţilor noştri Prea Sfinţitul Macarie Drăgoi - Episcopul Episcopiei Europei de Nord şi doamna Răduţa Matache - Ambasadorul României în Regatul Sudiei.

Manifestarea de suflet românesc este rodul unei frumoase colaborări a acestor înalte organisme ale Statului Român din această ţară, la care au pus umărul lucrătorii Institutului Cultural Român de la Stockholm, care dincolo de slujirea culturii şi spiritualităţii româneşti, încearcă să arate nordicilor o imagine a României frumoase, a României veşnice.

Deschiderea de astăzi este însoţită de un cuvânt de binecuvântare al Prea Fericitului Părinte Patriah Daniel, care le vorbeşte românilor despre lumina harică din icoană. Dumneavostră, cititorii noştri, vă veţi bucura de semnificaţia „simbolurilor şi codurilor plastice ale icoanei” în viitoarea pagină de Credinţă.

Expoziţia va fi deschisă, la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm, până pe 7 octombrie, ora 17.00.

Citit 520 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.