CRONICĂ DE CENACLU | Un șaizecist romantic și inteligent

CRONICĂ DE CENACLU | Un șaizecist romantic și inteligent
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iulian Mardar a redescoperit o dragoste veche: poezia. A pus poeme scrise cu mult timp în urmă lângă poeme abia așternute pe hârtie. Ca stil, s-a opinat, ar fi tributar unui șaizecism cu inspirație în Nichita Stănescu. În mare, recomandarea cenaclului a fost ca autorul să renunțe la unele pasaje de legătură între versuri. Talentul nu lipsește, ci, mai degrabă, lipsește o experiență de alcătuire, de editare a textului literar, experiență care se capătă prin frecventarea unui cenaclu.

La Iulian, poezia este o stare de spirit, un filtru. Amintirile lui trec prin filtrul poeziei. Ar trebui să treacă și prin filtrul conștient. Sunt zone frumoase, în care versurile se încheagă foarte bine. Foarte multe pasaje bune de poezie. Are poveste și talent. (Anca Șerban Gaiu)

Îmi plac pasajele unde sintetizează și unde face poezie pură. De multe ori iese din poezie. Are uneori un stil didactic și explicativ. Ar trebui mai multă ambiguitate. Unele poeme se încheie inteligent. (Marius Grama)

E didacticist. Sunt locuri în care lirica își găsește locul. Dar sunt și tensiuni lungi în care nu se regăsește lirica. Pe alocuri e diluat și retoric. Ideea nu se adună către final. Este o reușită seara aceasta. (Stela Iorga)

O poezie simpluță. Nu îi lipsesc ideile. Există talent și simț artistic. (Cristina Dobreanu)

Vineri, 11 mai, orele 18,00, la sediul „Viața liberă”, ne va citi poezie Marius Grama.

Citit 797 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 12:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.