Premii la ediţia a VI-a a Festivalului ActFest

Premii la ediţia a VI-a a Festivalului ActFest
Trupa "Podul" Bucureşti, în spectacolul "Trafic", după Cehov
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul sudenţesc de tetru contemporan, cu participarea unor trupe înzestrate, afiliate caselor  de cultură studenţeşti din  Bucureşti, Iaşi, Braşov, Ploieşti, şi Galaţi, desfăşurat pe 27 şi 28 aprilie, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor (CSS) Galaţi, a adus mai multe reprezentaţii de excepţie.

A fost la aceeaşi mare înălţime (carieră încă dinainte de ´89) "Podul" - Bucureşti. Trupa "Moft" a CCS Ploieşti a cucerit mai multe premii. "Ludicul" ieşean a avut un recul, după dispariţia, anul trecut, a directorului trupei, extraordinarul regizor Aurel Luca. Studenta Vera Nacu, care ne-a copleşit în ultimii ani pentru arta sa interpretativă, a încercat acum să suplinească regizoratul.

Marele Premiu a fost acordat unui spectacol profesionist, care cere ritm, vervă, interacţiunea actorilor: trupa "Moft", Ploieşti, cu "Firfirică", de Stroe şi Vasilache (a fost în sală, curios, şi un membru al distribuţiei piesei de la Muzical); nominalizări: "Podul", cu un extraordinar Cehov, şi "Ludic", cu un Ionesco montat cu fineţe.

Premiul pentru Regie: Antonela Trifu - "Moft"; nominalizare: Vera Nacu, "Ludic".

Cea mai bună actriţă în rol principal: Deoanga Zeynep, "Bacteria H" - Braşov; nominalizată: Cristina Andreea Gârbea, de la "Moft".

Cel mai bun actor principal: Irinel Constantin Pană, protagonistul din "Firfirică", trupa "Moft"; nominalizaţi, Radu Dănilă, de la "Ludic" (dans, expresie), şi, foarte-foarte bun, Dumitru Stratulat - "Podul".

În rol secundar, cei mai buni: Diana Nică - "Moft"; nominalizate, Mihaela Dănăilă şi Monica Apostol, foarte nuanţată - din aceeaşi trupă. La băieţi, Nicolae Andrei Ion - "Moft"; nominalizări: Sabin Iordache, aceeaşi trupă, Ştefan Răşcanu - "Bacteria H".

Premiul pentru monolog: Liliana Burducă - "Ludic"; nominalizare, George Ciobanu, "Bacteria H". Acesta a primit însă Premiul pentru creaţie: de ani buni scrie texte şi regizează!

Pentru pentru originalitate: "Ludic".

De la Facultatea de Arte a Universităţii "Dunărea de Jos", categoria "Şcoli de teatru": Premiul pentru cea mai bună actriţă - Daniela Năpârlică, cu totul specială în Domnişoara Cucu ("Steaua fără nume"); nominalizări, Laura Tulac, extraordinar de nuanţată în rolul Elevei, din acelaşi spectacol, şi Viorica Bulgac, în Mona. Cel mai bun actor: Sergiu Făinărea, în Miroiu; nominalizaţi, Andrei Călina ("un ţăran") şi Theodor Creţu ("şeful gării").

Citit 1349 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2019 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.