Sărbătoarea Sfintei Maria Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 15 august, adică luni, întreaga creştinătate de Apus şi de Răsărit va prăznui sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, praznic împărătesc ce ne adună de veacuri în sfintele noastre Biserici.

La Galaţi, avem trei Sfinte Altare închinate Maicii lui Dumnezeu: la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Cimitirul „Eternitatea” şi la fostele mănăstiri (astăzi biserici de mir) „Mavromol” şi „Precista” din municipiul Galaţi.

„În seara de 14 august, dar şi pe 15 august, în ziua praznicului, îi aşteptăm pe toţi creştinii la rugăciune şi închinare, fiindcă Maica Domnului este Maica şi izbăvitoarea din necaz a fiecăruia dintre noi. În toată perioada postului, la nivelul protoieriei, am alăturat slujirea misionară cu cea filantropică, pentru ajutorarea aproapelui aflat în nevoi”, ne-a spus părintele Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi, paroh al Bisericii ˝Precista˝.

În această perioadă va fi sărbătoare şi la mănăstirile de la Adam şi Cudalbi, din dealul „Gologanu”, unde aleargă pelerinii pentru a se ruga.

Marea sărbătoare este petrecută cu pioşenie şi de creştinii romano-catolici, care îi aduc o cinste aparte Maicii lui Dumnezeu.

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.